AUDIÈNCIA DE BARCELONA

55 anys de presó per a un empleat d'un geriàtric per violar i colpejar dones grans

El condemnat es va aprofitar de l'estat de les seves nou víctimes per abusar-ne i lesionar-les

Els jutges també li imposen la pena d'inhabilitació per exercir en l'àmbit sanitari

cmontanyes8536279 audiencia181126191919

cmontanyes8536279 audiencia181126191919 / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a un total de 55 anys i set mesos de de presó José Manuel Reyes Gómez, un empleat d’un geriàtric d’Arenys de Mar, per diverses agressions sexuals i lesions a nou dones que estaven ingressades al centre. El tribunal també el condemna a inhabilitació especial per a qualsevol professió relacionada amb l’àmbit sanitari en un termini de 15 anys i la prohibició d’acostar-se o comunicar-se amb les víctimes. La companyia d’assegurances de la residència haurà de pagar una indemnització de 100.000 euros les afectades, tot i que la Generalitat ha sigut condemnada com a responsable civil subsidiària. La sentència, que pot ser recorreguda, fixa el temps màxim de presó en 20 anys.

La sentència de la Secció Tercera de l’Audiència sosté que el 24 d’agost del 2015 l’acusat va anar a la residència d’avis on treballava després d’haver ingerit una "quantitat no determinada" d’alcohol, cocaïna i amfetamines, la influència de les quals va suposar "una lleu afectació de les seves facultats cognitives i volitives". Per això se li aplica l’atenuant d’intoxicació etílica i droga 

Durant la nit

Notícies relacionades

En aquest estat i durant la nit, Reyes Gómez, incideix la resolució, va colpejar diverses dones d’edat avançada, una d’elles de 104 anys, quan estaven a la seva habitació. Totes elles estaven delicades de salut i algunes necessitaven ajuda de terceres persones per fer les tasques bàsiques de la seva vida diària. A dues de les víctimes, a més, les va violar, amb d’altres va intentar mantenir-hi relacions sexuals i a algunes els va fer tocaments.

En un dels casos s’atribueix a l’imputat un delicte d’homicidi amb imprudència, ja que una de les dones violades, que tenia 84 anys, va morir mesos després dels cops que li va clavar l’acusat al resistir-se. La causa directa de la mort va ser un infart de miocardi, però, segons els jutges, "existeix una relació indirecta amb el traumatisme cranial i el seu consegüent hematoma intercranial que "va afavorir el desequilibri dels seus sistemes orgànics, ja precaris". “Les lesions li van provocar l’alteració de la funció cardiorespiratòria i va desencadenar l’infart”.