INSEGURETAT NOCTURNA

Cervià de Ter, de menys de mil habitants, contracta un servei de seguretat privada

El sindicat de Mossos fa públic el cas del municipi del Gironès per denunciar que no s'inverteix prou en seguretat pública

cervia-de-ter-1-935x340

cervia-de-ter-1-935x340

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El sindicat de Mossos d’Esquadra Sap-Fepol ha denunciat en un comunicat que el poble de Cervià de Ter (Gironès), una localitat de 948 habitants (segons dades de l’any passat) situada a 14 quilòmetres de Girona, ha contractat una empresa de seguretat privada per "patrullar pels carrers del municipi aquest mes de maig en horari nocturn".

“Això és el que passa quan no s’inverteix prou en seguretat pública, conseller Miquel Buch”, ha escrit el sindicat independent dels Mossos en el seu compte de Twitter.

Notícies relacionades

Segons ha publicat l’ajuntament de la localitat en el seu compte de Twitter, el servei de seguretat privada havia de començar la nit d’aquest dilluns, "depenent de l’empresa i dels Mossos d’Esquadra". I estava motivat per "la sensació d’inseguretat als carrers provocada per l’increment de l’activitat delictiva, sumada a la falta d’efectius policials".

Aquesta mateixa "sensació d’inseguretat" és la que han esgrimit altres localitats, com ara Santa Coloma de Gramenet, per recuperar la figura del sereno, una pràctica denunciada per UGT i CCOO com d’intrusisme laboral envers els vigilants de seguretat