ABUSOS SEXUALS A L'ESCOLA

L'Audiència de Barcelona debatrà dilluns si empresona el pederasta Benítez

L'Ajuntament de Barcelona s'afegeix a les acusacions i a la fiscalia per demanar l'empresonament

L'exprofessor dels Maristes ha sigut condemnat a més de 21 anys per abusar sexualment de quatre alumnes

zentauroepp47948296 benitez maristas190429132735

zentauroepp47948296 benitez maristas190429132735 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat / Guillem Sànchez

L’Audiència de Barcelona ha citat per dilluns que veel pederasta confés Joaquim Benítezper debatre si acorda el seu ingrés a la presó després de ser condemnat a 21 anys i nou mesos de presó per abusar sexualment de quatre alumnes entre el 2006 i el 2009. A les 9.30 del matí se celebrarà la compareixença sol·licitada per la fiscalia i els advocats de les víctimes i l’Ajuntament de Barcelona, que reclamen l’entrada de l’exprofessor dels Maristes en un centre penitenciari, així com per l’Ajuntament de Barcelona. La Generalitat no s’hi ha manifestat. L’exdocent de l’escola Sants-les Corts ha de ser present a la vista, en què cadascuna de les parts exposaran els seus arguments. 

Notícies relacionades

Les acusacions particulars, en nom de les víctimes, han demanat l’ingrés a presó del pederasta confés per l’existència de risc de fuga a causa de l’elevada pena imposada, la possible reincidència si continua en llibertat i, fins i tot, la hipòtesi que Benítez se suïcidi per evitar l’execució de la condemna. La sentència contra l’exprofessor pot ser recorreguda davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i fixa que com a màxim pot estar 20 anys a la presó. Des del 6 de febrer del 2016, l’ara condemnat està en llibertat, tot i que ha de comparèixer setmanalment davant l’autoritat policial o judicial. Això sí, se li va prohibir participar en activitats relacionades amb menors. 

En unaentrevista amb EL PERIÓDICOrealitzada telefònicament aquest dimarts, Benítez va assegurar que no tenia capacitat ni intenció d’escapar-se. “Els dono la meva paraula que compliré amb la meva condemna”, va recalcar.