01 des 2020

Anar al contingut

ABUSOS SEXUALS A L'ESCOLA

L'Audiència de Barcelona debatrà dilluns si empresona el pederasta Benítez

L'Ajuntament de Barcelona s'afegeix a les acusacions i a la fiscalia per demanar l'empresonament

L'exprofessor dels Maristes ha sigut condemnat a més de 21 anys per abusar sexualment de quatre alumnes

J. G. Albalat / Guillem Sànchez

L'Audiència de Barcelona debatrà dilluns si empresona el pederasta Benítez

RICARD CUGAT

L’Audiència de Barcelona ha citat per dilluns que ve el pederasta confés Joaquim Benítez per debatre si acorda el seu ingrés a la presó després de ser condemnat a 21 anys i nou mesos de presó per abusar sexualment de quatre alumnes entre el 2006 i el 2009. A les 9.30 del matí se celebrarà la compareixença sol·licitada per la fiscalia i els advocats de les víctimes i l’Ajuntament de Barcelona, que reclamen l’entrada de l’exprofessor dels Maristes en un centre penitenciari, així com per l’Ajuntament de Barcelona. La Generalitat no s’hi ha manifestat. L’exdocent de l’escola Sants-les Corts ha de ser present a la vista, en què cadascuna de les parts exposaran els seus arguments. 

Les acusacions particulars, en nom de les víctimes, han demanat l’ingrés a presó del pederasta confés per l’existència de risc de fuga a causa de l’elevada pena imposada, la possible reincidència si continua en llibertat i, fins i tot, la hipòtesi que Benítez se suïcidi per evitar l’execució de la condemna. La sentència contra l’exprofessor pot ser recorreguda davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i fixa que com a màxim pot estar 20 anys a la presó. Des del 6 de febrer del 2016, l’ara condemnat està en llibertat, tot i que ha de comparèixer setmanalment davant l’autoritat policial o judicial. Això sí, se li va prohibir participar en activitats relacionades amb menors. 

En una entrevista amb EL PERIÓDICO realitzada telefònicament aquest dimarts, Benítez va assegurar que no tenia capacitat ni intenció d’escapar-se. “Els dono la meva paraula que compliré amb la meva condemna”, va recalcar.