AUDIÈNCIA DE BARCELONA

Els jutges retreuen als Maristes la "falta de control" de Benítez

El tribunal atribueix a la congregació "una conducta imprudent" i el condemna com a responsable civil

Els magistrats imposen 21 anys i nou mesos de presó per a l'exprofessor de gimnàstica

Els jutges retreuen als Maristes la "falta de control" de Benítez

ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat / Guillem Sánchez

L’Audiència de Barcelona atribueix als Maristes "una conducta imprudent" per la "falta de control" de les accions de l’exprofessor d’educació física de l’escola de Sants-les Corts, Joaquim Benítez, condemnat a 21 anys i nou mesos de presó per haver abusat sexualment de quatre alumnes. 

Notícies relacionades

La sentència, de 52 pàgines, que s’ha fet pública aquest dilluns afirma que “aquest fet entra” en el contingut de la pòlissa de responsabilitat civil contractada per l’orde religiós amb la companyia Generali, que s’haurà de fer càrrec dels 120.000 euros d’indemnització fixats pel tribunal. Els Maristes només han sigut condemnats com a responsables civils subsidiaris.

La resolució destaca que malgrat que s’han acumulat denúncies per abusos anteriors que s’han arxivat per la prescripció del delicte i que el mateix Benítez va declarar en el judici que la cúpula dels Maristes van encobrir uns abusos que va cometre el 1986, a tot el que pot arribar el tribunal és a "tenir sospites", però "no la certesa, que la direcció del centre i la direcció de la institució tinguessin coneixement concret" dels quatre abusos sexuals comesos per l’exprofessor de gimnàstica i que han sigut jutjats.