El futur de la sanitat

Els estudiants de Medicina demanen més places de MIR

També reclamen implantar un temari "únic i específic"

zentauroepp47947555 nuevos mir y ministra carcedo190429122653

zentauroepp47947555 nuevos mir y ministra carcedo190429122653 / Emilio Naranjo

1
Es llegeix en minuts
Agencias

El Consell Estatal d’Estudiants de Medicina ha sol·licitat, amb motiu de l’assignació de les places MIR, augmentar el nombre de places, recordant que aquest any van sol·licitar fer l’examen d’accés al MIR 15.475 persones per a 6.797 places, i implantar un temari únic i específic.

La reivindicació té lloc el dia en què la ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social en funcions, María Luisa Carcedo, ha donat la benvinguda als més de 30.000 nous MIR que opten a ocupar 8.402 places, a qui els ha demanat que "mai" s’oblidin de la prevenció i la promoció de la salut en la població.

Carcedo s’ha pronunciat així durant l’acte d’assignació de places MIR, celebrat a la seu del Ministeri de Sanitat i un dia després de les eleccions generals, celebrades aquest diumenge 28 d’abril i en les quals ha sortit elegit el PSOE, partit de govern al qual pertany l’actual ministra.

Per la seva banda, el Consell Estatal d’Estudiants de Medicina ha reclamat una "correcta planificació" del nombre de places tenint en compte tant la quantitat d’estudiants de Medicina existents, el nombre de persones diplomades cada any i la possible oferta laboral associada, per tal d'evitar que els estudiants de Medicina d’Espanya no siguin capaços de completar la seva formació.

Més facultats

Notícies relacionades

"La situació actual no es pot perpetuar. No és racional que es continuïn generant cada any més graduats de Medicina, a causa de la falta de regulació de ‘numerus clausus’ i l’augment de facultats, quan simultàniament les sortides laborals són cada vegada menors", ha dit la coordinadora d’aquesta línia de treball del CEEM, Luciana Nechifor.

Així mateix, consideren que no es pot continuar sense tenir un temari únic i específic, al ser una de les poques proves estatals el contingut de les quals no està definit més enllà de "la mateixa Medicina". Alhora, han remarcat la necessitat d’implantar el barem en base 10 per a la correcció global i assignació de la plaça, una mesura que el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social va acceptar incloure per a la pròxima convocatòria del MIR.

Temes:

Estudiants