De 42 setmanes

Un jutge obliga a ingressar en un hospital a una d'embarassada que volia donar a llum a casa

La ministra de Sanitat alerta de les modes que "poden suposar retrocessos mèdics importants"

zentauroepp46015190 sociedad mujer embarazada190219143116

zentauroepp46015190 sociedad mujer embarazada190219143116 / tatyanagl 123RF

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un jutge ha ordenat el trasllat i l’ingrés a l’Hospital Central Universitari, HUCA, d’una dona embarassada que ja superava les 42 setmanes de gestació i que volia donar a llum a casa. Fonts judicials han confirmat que la decisió judicial respon a una sol·licitud del mateix HUCA i està basada en l’informe mèdic aportat.

La ministra de sanitat, María Luisa Carcedo, s’ha referit a aquesta qüestió en declaracions als mitjans i ha alertat que "algunes modes suposen un retrocés respecte a avenços mèdics importants", com és el cas dels moviments antivacunes o els parts a casa i ha recordat que el part és un moment "molt crític tant en la vida de la mare com del nadó".

Notícies relacionades

"En el moment del part es fan diversos controls per detectar qualsevol tipus de malaltia congènita que es pot tractar des del minut zero del naixement i, a més, la mortalitat perinatal s’ha reduït en l’actualitat a Espanya a xifres molt baixes gràcies a avenços molt importants per a la salut de la humanitat", ha dit Carcedo.

Així, ha insistit que els parts domiciliaris han d'estar molt vigilats en tot moment perquè està en joc la salut de la mare i la del nadó. Per això ha demanat que es posin de relleu els avenços per a la salut de les persones. 

Temes:

Embaràs