A Adeje

Trobats en una cova els cadàvers de la dona i el nen desapareguts a Tenerife

Un altre fill de 5 anys va aconseguir escapar-se de la cova on l'home, detingut dimarts, hauria agredit les víctimes

4be5677d-09cf-421a-b912-075e772d594e-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els cossos de la dona i el seu fill de deu anys desapareguts dimarts a la tarda al municipi d’Adeje, a Tenerife, han sigut trobats en una cova. Un ampli dispositiu format per més de cent persones els ha buscat durant tot el dia per terra i aire a la zona rural de La Quinta de Ifonche, i finalment han sigut trobats sense vida. La causa ha quedat sota secret de sumari, segons fonts judicials.

En el dispositiu, activat des de les onze del matí, hi participaven agents de la Guàrdia Civil, Policia Nacional i Policia Local, així com efectius del Consorci d’Emergències de Bombers i dos helicòpters, un dels quals pertanyent al Grup d’Emergències i Salvament (GES) del Govern de les Canàries, al qual s’hi va sumar una unitat de terra.

El menor de 5 anys es va escapar de la cova

Els fets van passar dimarts, cap a les cinc de la tarda, quan un nen de cinc anys, germà del menor desaparegut, va ser trobat per uns veïns a la zona de La Quinta. Pel que sembla, el nen es trobava en estat de xoc i no parlava espanyol, per la qual cosa es va haver de contactar amb una veïna que parlava el seu idioma. El menor va explicar que el seu pare els havia portat a una cova, on els hauria agredit, i ell va poder sortir fugint, per la qual cosa immediatament es va donar avís a la Policia Local d’Adeje.

Notícies relacionades

L’home va ser localitzat posteriorment a casa seva, situada al nucli d’Adeje, on va ser detingut, i s’havia negat a dir on era la resta de la seva família, tots de nacionalitat alemanya. La vivenda també va ser registrada per la Guàrdia Civil. El menor, per la seva banda, es troba sota tutela judicial.

En declaracions als mitjans, l’alcalde d’Adeje, José Miguel Rodríguez Fraga, ha indicat que, pel que sembla, el pare vivia al municipi, tot i que no hi estava empadronat, i la seva família anava i venia a l’illa per visitar-lo. Fins ara, les hipòtesis apuntaven a un presumpte delicte de violència masclista, si bé no consta cap denúncia per maltractaments, per la qual cosa caldrà esperar que acabi la investigació.