A Twitter

Acomiadat l'humorista David Suárez després del seu polèmic tuit

Se li ha imposat una denúncia per "agressions verbals" contra les persones amb discapacitat

david-suarez-twitter

david-suarez-twitter

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La cadena SER ha acomiadat aquest dimarts l’humorista David Suárez i assegura que "no tornarà a col·laborar" amb l’emissora després dels seus comentaris a les xarxes socials contra les persones amb discapacitat.

Suárez, que col·laborava al programa de Los 40 Principales 'Yu, no te pierdas nada’ va publicar dijous passat 18 d’abril en el seu compte de Twitter el següent text: "L’altre dia em van fer la millor mamada de la meva vida. El secret va ser que la noia va utilitzar moltes baves. Algun avantatge havia de tenir la síndrome de Down".

Les seves paraules van ser contestades per nombrosos usuaris, entre els quals hi havia Down Madrid, que a més d’exigir a aquest còmic una disculpa pública, el va avisar que emprendria accions legals, com finalment ha fet.

Després d’aquests fets, la cadena SER ha decidit prescindir de Suárez. Des de Vodafone yu han censurat les paraules de l’humorista i han assegurat que entre els seus principis es compta el "profund respecte a tots i totes per igual".

"Per això, rebutgem enèrgicament qualsevol comentari o acció que atempti contra aquests elementals principis. Principis tan sòlids que ens mouen a assumir responsabilitats encara quan aquests comentaris o accions no s’han produït ni en el nostre programa, ni en els nostres entorns", han afegit des del programa.

Així mateix, recorden que volen "envoltar-se de persones que entenguin i comparteixin aquestes idees" i que, "en cas de no ser així", no tenen cabuda en el projecte. "A Vodafone yu no hi ha cabuda per a qui no està a l’altura d’una societat com la nostra: tolerant, diversa, oberta i solidària", han conclòs.

Denúncia per agressions verbals

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) va denunciar davant de l’Oficina de Delictes d’Odi de la Policia les "agressions verbals" de l’humorista David Suárez, abocades a les xarxes socials, contra les persones amb discapacitat.

Segons va informar el CERMI en un comunicat, aquesta entitat va presentar també una reclamació "per infracció administrativa molt greu" davant del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, per "fustigació i assetjament a les persones amb discapacitat".

Notícies relacionades

En les seves denúncies, aquesta plataforma alerta que els comentaris de David Suárez vulneren els articles 16 i 17 de la Convenció Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat, que fan al·lusió a la protecció contra la violència i l’abús i la integritat personal, respectivament. Aquest tractat, des del moment de la seva ratificació forma part de l’ordenament jurídic d’Espanya i per tant és d’obligat compliment.

Així mateix, el CERMI destaca la violació de la llei general dels drets de les persones amb discapacitat, que defineix l’assetjament com "tota conducta no desitjada relacionada amb la discapacitat d’una persona, que tingui per objectiu o conseqüència atemptar contra la seva dignitat o crear un entorn intimidatori, hostil, degradant, humiliant o ofensiu".