entre els combatents a peu

Espanya tindrà exoesquelets al seu Exèrcit el 2035

Aquestes màquines permeten disminuir la càrrega física i cognitiva gràcies a l'ús de sensors

exoesqueleto-ejercito

exoesqueleto-ejercito

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’Exèrcit de Terra espanyol preveu estendrel’ús d’exoesquelets en recolzament dels seus militars, a més dels avenços d’intel·ligència artificial i realitat augmentada per millorar la 'consciència situacional’ mitjançant robots i sistemes autònoms que acompanyin el seu personal el 2035.

Segons va informar l’Exèrcit, aquestes són algunes de les novetats que té previst incorporar de cara a l’horitzó de l’any 2035 juntament amb combois logístics sense tripulació o màquines d’enginyers que treballen autònomament.

En l’àrea de Recolzament Logístic, comptarà amb vehicles de conducció autònoma i sistemes aeris no tripulats per al proveïment i subministrament a unitats de primera línia. També disposarà de robots de gestió de magatzems per a processos automatitzats i de sistemes autònoms terrestres per evacuar ferits i aplicar tècniques de telemedicina. 

Pel que fa a l’àrea d’Intel·ligència, l’Exèrcit estarà dotat de vehicles i aeronaus autònoms amb sensors del camp de batalla de tot tipus, especialment habilitats per a l’obtenció d’informació i d’atac puntual.

En aquest sentit, pròximament desplegarà en zones d’operacions l’'Orbiter 3', un sistema aeri pilotat de forma remota, de tipus 'small', amb un pes de 30 quilos i un radi d’acció superior als 100 quilòmetres.

Intel·ligència artificial i 'big data'

En l’àmbit de Comandament i Control, l’Exèrcit disposarà de sistemes autònoms de 'reencaminament de trànsit per xarxes múltiples’, dissenyats per al recolzament a la presa de decisions amb intel·ligència artificial de generacions avançades, sistemes d’anàlisi de 'big data' als diferents posts de comandament per agilitar el seu processos i sistemes de reconfiguració en ambients saturats utilitzant intel·ligència artificial. 

Al seu torn, comptarà amb sistemes autònoms de guerra electrònica contra avions no tripulats, sistemes autònoms generadors de 'jamming' (interferències intencionades), basats en algoritmes d’intel·ligència artificial, sistemes d’anàlisis avançades de xarxes mitjançant tècniques de 'battle mapping' que permeten l’anàlisi en temps real de l’estat del camp de batalla assenyalant objectius i accions de guerra electrònica i intel·ligència artificial per a accions de supressió de defenses i accions d’atac. 

Exoesquelets

Notícies relacionades

En l’àrea de Protecció es preveu l’ús estès d’exoesquelets en recolzament al combatent a peu, a més d’avenços en intel·ligència artificial i realitat augmentada per millorar la 'consciència situacional’ mitjançant robots i sistemes autònoms que acompanyin el militar.

Aquests exoesquelets, segons l’Exèrcit, "permeten disminuir no només la càrrega física del combatent, sinó també la seva càrrega cognitiva gràcies a l’ús de sensors".