en unes maniobres amb foc real

Un legionari mor per un tret "de rebot" a Alacant

Alejandro Jiménez Cruz, natural de Mallorca, participava en uns exercicis d'ensinistrament amb foc real

soldados

soldados

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El legionari Alejandro Jiménez Cruz de 22 anys i natural de Palma de Mallorca que participava en uns exercicis d’ensinistrament amb foc real en un camp de maniobres d’Agost (Alacant) ha mort per un tret. 

Fonts del Comandament d’Operacions Especials, amb seu a Alacant, han informat que el succés ha tingut lloc dilluns passat cap a les 18.20 hores i que, probablement, el tret el va rebre "de rebot". 

El succés va passar durant una sortida Alfa de la companyia amb un fusell HK de calibre 5,56 mil·límetres. Segons les mateixes fonts, el projectil li va entrar per l’axil·la, ja que portava posadal’armilla antifragments. No obstant, la Guàrdia Civil ha obert una investigació per aclarir els fets. 

El legionari, amb base a Viator (Almeria), era solter i es trobava en el compromís inicial, després d’incorporar-se a la unitat el novembre del 2018. 

El Terç Don Juan de Austria 3r de la Legió, a la qual pertany la víctima mortal, es troba desplegat a la base Álvarez de Sotomayor, a Viator.

Notícies relacionades

L’Exèrcit de Terra, en el seu compte oficial de Twitter, ha lamentat el succés i ha desitjat que el noi descansi en pau.

Per la seva banda, la delegada del Govern a les Balears, Rosario Sánchez, ha mostrat la seva "solidaritat" amb els seus familiars i companys. A més, els ha traslladat el condol per part de la Delegació.