DURANT LA FESTA MAJOR

Cornellà de Terri voreja la tragèdia per un cop de vent

Un arbre es desvia de la seva trajectòria quan era talat davant del públic

cornella de terri / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / ACN

Un arbre de gran alçària que veïns de la localitat de Cornellà de Terri (Girona) talaven aquest divendres en el marc de la seva festa major ha caigut sobre els espectadors, que han pogut apartar-se de la seva trajectòria a temps.

La Tallada de l’Arbre de Maig és una festa popular que consisteix a plantar un arbre en una plaça de la localitat per després talar-lo en presència dels veïns, que es reuneixen al seu voltant per contemplar com cau a terra.

En aquest cas, quan l’arbre estava a punt de caure sobre una zona controlada, el vent ha fet que canviés de sobte de trajectòria i caigués just al lloc des del qual contemplaven l’espectacle un nombrós grup de veïns, que han hagut de fugir per no ser aixafats.

L’arbre ha estat a punt d’atrapar un nen i ha ocasionat ferides lleus a una persona, que ha ensopegat.

Accident a Vilanova i la Geltrú

A Vilanova i la Geltrú (Garraf), una dona ha resultat ferida greu al ser colpejada per unes peces de ferro que s’han desprès d’un edifici en obres a la rambla Principal de la població a causa del vent.

La dona, de nacionalitat alemanya, ha sigut atesa d’un tall i un fort cop al cap a l’hospital de Sant Camil, a Vilanova, però ha hagut de ser traslladada a l’hospital de Bellvitge per a una operació d’urgència, i segueix en estat greu.

El vent ha donat nombrosos problemes al llarg de tot el dia a Catalunya. Els Bombers de la Generalitat han rebut fins a les 16.00 hores d’aquest divendres un centenar de trucades per incidents relacionats amb el fort vent, majoritàriament caigudes d’arbres, branques, tendals, persianes, banderes o teules sobre la calçada, o de pals elèctrics, com un que ha estat a punt de caure a Torelló (Barcelona).

Prealerta Ventcat

Protecció Civil manté les alertes pel fort onatge que afecta el litoral català i el vent que bufa amb insistència des d’aquest matí a Catalunya, on els Bombers han atès fins a les 20.00 hores 146 avisos relacionats amb estralls ocasionats pel vent.

Protecció Civil ha informat que el telèfon d’Emergències 112 ha rebut unes 180 trucades de persones que alertaven de desperfectes ocasionats per les fortes ratxes de vent i els Bombers n’han atès 146.

Notícies relacionades

Es manté la prealerta del pla VENTCAT a causa del fort vent, que ha ocasionat caigudes d’arbres i d’elements estructurals i mobiliari urbà, especialment a les comarques del Barcelonès i del Vallès Occidental, així com l’alerta de l’INUNCAT pel fort onatge.

Les actuacions dels bombers s’han produït majoritàriament a les comarques de Girona (75), a les de l’àrea metropolitana de Barcelona (40), a les comarques de Tarragona (18), a les Terres del Ebre (3), a la Catalunya central (7) i a Lleida (3).