Mesura social

Tampons i compreses gratuïtes per a les escolars del Regne Unit

Els professors havien manifestat la seva inquietud per la quantitat de menors que no podien comprar aquests productes sanitaris per la seva situació econòmica

zentauroepp43670287 barcelona 08 06 2018   productos de primera necesidad para l180610144819

zentauroepp43670287 barcelona 08 06 2018 productos de primera necesidad para l180610144819 / CARLOS MONTANYES

1
Es llegeix en minuts
Efe

Les escolars del Regne Unit rebran tampons i compreses gratuïtes a les escoles del Regne Unit, amb la incorporació d’Anglaterra l’any que ve a aquesta mesura, que ja ha començat a aplicar-se a la resta del país.

El ministeri britànic d’Educació (DoE) ha informat aquest dimarts que la iniciativa s’aplicarà entre les adolescents de secundària (entre 11 i 18 anys) i s’ampliarà a les de primària, després de dur a terme una consulta amb mestres, estudiants i pares.

El Govern britànic vol que totes les nenes portin una vida "activa, sana i feliç" i ha decidit estendre el subministrament de compreses i tampons a menors de més de 20.000 escoles, ha assenyalat en una nota la secretària d’Estat d’Educació, Nadhim Zahawi.

Problemes econòmics

Els professors d’aquest país havien manifestat la seva inquietud per la quantitat de menors que no podien comprar aquests productes sanitaris per la situació econòmica de les seves famílies.

Segons una enquesta de l’organització benèfica Plan International UK, feta entre un miler de dones i nenes al Regne Unit, el 10% no havia pogut pagar productes sanitaris, mentre que el 15% havia tingut problemes per comprar-ne i el 12% havia utilitzat protecció improvisada.

Notícies relacionades

La mesura ha sigut ben rebuda per organitzacions benèfiques com FreePeriods, la fundadora del qual, Amica George, va assenyalar que es tracta d’una "notícia fantàstica" i va recalcar que no poder comprar aquests accessoris no es pot convertir en "una barrera per a l’educació".

"Amb l’accés gratuït a productes per a la regla per a cada nena en període educatiu, cada estudiant pot anar al’escola sense ansietat o estrès de preocupar-se d’on traurà la pròxima compresa o tampó. Aquest compromís assegurarà que totes les nenes puguin participar plenament i concentrar-se en les classes", va afegir George.