operació de la guàrdia civil

Vint detinguts d'una xarxa de narcotràfic que venia la perillosa droga Pantera Rosa

Els arrestos s'han produït a les províncies d'Osca, Madrid, Guadalajara i Burgos

2019-04-12 op benas 04

2019-04-12 op benas 04

2
Es llegeix en minuts
Efe / Huesca

La Guàrdia Civil ha detingut a les províncies d’Osca, Madrid, Guadalajara i Burgosvint membres d’una xarxa de narcotraficants que distribuïen una perillosa droga coneguda com a Pantera Rosa. Segons informa l’Institut Armat, l’operació Benás s’ha saldat amb la detenció de 16 homes i 4 dones d’entre 25 i 64 anys, 15 escorcolls en què es van confiscar més de 30 quilograms de cocaïna i ‘tucibi’, i el desmantellament de set punts de venda de droga.

La substància coneguda com a ‘tucibi’, també denominada Pantera Rosa o Cocaïna Rosa, és una droga química especialment perillosa, ja que els seus components poden provocar greus seqüeles en cas de consumir-se de forma continuada en un breu període de temps, segons les fonts.

Bossetes amb Pantera Rosa, en una altra operació antidroga / policia nacional (arxiu)

L’operació es va iniciar a començaments de juny del 2018 a la comarca pirinenca de la Ribagorça (Osca), al rebre la Guàrdia Civil informació de la possible existència d’un grup de persones residents a la zona dedicades al tràfic de drogues.

Després de les primeres indagacions, els investigadors van determinar la localització dels punts de venda i la identificació i estatus dins de la xarxa dels integrants del grup, que exercia el control de la venda de cocaïna, haixix i marihuana a la comarca.

Amb les dades obtingudes en relació amb l’origen i procedència de la droga, els agents van procedir a dur a terme entrades i registres en domicilis de Madrid, Guadalajara i Burgos, així com a la comarca altaragonesa de la Ribagorça.

A més de la cocaïna i el ‘tucibi’ confiscats, els agents van intervenir en els registres 600 grams de pol·len d’haixix, un quilo de marihuana, 15 bàscules de precisió, estris per manipular la droga, documentació comptable de la xarxa, 20.450 euros, 8 vehicles, 1 pistola simulada, munició, 44 telèfons mòbils, 6 tauletes, 5 ordinadors portàtils i 2 discos durs.

Peu de foto / guàrdia civil

Gràcies a aquesta intervenció, els agents van poder intervenir la droga coneguda com a ‘tucibi’ abans que es distribuís des de Madrid als punts de venda de l’organització.

La xarxa adquiria la droga directament des dels països de producció i aconseguia rebre-la a Madrid, des d’on era distribuïda en punts de venda a la capital espanyola, Burgos, Guadalajara i Osca.

Una vegada traslladada la droga, amb desplaçaments que s’efectuaven amb grans mesures de seguretat per evitar que es localitzés, era venuda en els punts habituals de venda de la xarxa.

Aquesta xarxa havia assolit un alt nivell d’especialització en l’adquisició, transport a Espanya i distribució posterior de la droga, cosa que permetia als seus membres incrementar els beneficis econòmics.

Els detinguts van ser posats a disposició del Jutjat d’instrucció de Boltaña (Osca) per presumptes delictes contra la salut pública, tràfic de drogues, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.

Notícies relacionades

Amb aquesta operació, la Guàrdia Civil dona per desarticulats set punts de venda de droga a Osca, dos a Burgos i diversos domicilis a Madrid i Guadalajara que eren utilitzats com a magatzems per a la posterior distribució de les substàncies il·legals pel territori nacional.

En l’operació han participat agents de la Guàrdia Civil de les províncies d’Osca, Guadalajara, Madrid, Saragossa i Burgos, així com de la localitat ribagorçana de Graus i una unitat cinològica.