CAMPANYA MUNICIPAL

Manresa busca dones per al seu cos de policia

El 92% de la plantilla actual són homes

manresa policia / periodico

2
Es llegeix en minuts
ACN

El 92% de la plantilla del cos de la Policia Local de Manresa són homes. La baixa presència de dones ha portat l’ajuntament a impulsar una campanya per combatre la imatge de "col·lectiu masculinitzat", diu el regidor de Recursos Humans, Jaume Torras. En els cinc dies que fa que es va iniciar la campanya, el nombre d’aspirants "està per sobre de la mitjana", reconeix l’edil, que espera que les aspirants puguin superar les proves i entrar a formar part del cos.

Maite Hosta és una de les set dones que té la Policia Local de Manresa. Fa 29 anys que és al cos i actualment és l’única dona cap. Aplaudeix la campanya i insisteix que pensar que és una feina d’homes "és un error".

"Com a éssers humans sí que tenim tots unes qualitats i sí que hi ha moments que has d’utilitzar la força, però hi ha tècniques per reduir i no sempre és necessari", explica.

Prendre seriosament

La cap reconeix que el fet de ser dona, temps enrere, sí que havia provocat que no la prenguessin tan seriosament com a un home. "Com en totes les professions, tenim la cultura que tenim i la gent té l’educació que té", diu, posant com a exemple haver-se trobat persones que es dirigien directament al seu company home. "Però no m’afectava i ara per sort això ja ha canviat", afegeix.

Hosta reconeix que per a ella es tracta d’una "professió que omple" i en què "cada dia és diferent". "Ajudar una persona o la seva cara de satisfacció és suficient", diu, afegint que "malgrat que hi ha serveis dolents els que mai oblides són els bons"

Un dèficit important

El cap de la Policia Local de Manresa, Jordi Mora, reconeix que cal revertir la situació i aconseguir més paritat al cos, ja que està "per sota de la mitjana" i només 7 dels 89 efectius són dones.

Ara, aprofitant la nova convocatòria de 10 places, Ajuntament de Manresa i Policia Local, han optat per instar les dones a presentar-se. "No és una professió masculina", insisteix el cap de la policia, que recorda que, a banda de les detencions, que és en el que més es pensa, el cos exerceix altres funcions com la d’assistència o policia judicial.

Bona resposta

La campanya de l’Ajuntament de Manresa s’engloba en el Pla d’Igualtat impulsat per l’Ajuntament. S’ha fet difusió de la necessitat de dones policies a les xarxes, a més de diverses sessions informatives.

Segons explica Torras, des que es va iniciar la campanya, fa cinc dies, "s’ha presentat més gent del que és habitual i esperem que moltes compleixin les condicions i acabin formant part de la plantilla.

Notícies relacionades

Segons el parer del regidor, a més de buscar la igualtat, "està demostrat que, després, l’eficiència, el treball en equip, i els valors que aporten acaben oferint un servei al ciutadà molt millor".

Les sol·licituds per accedir a les places estan obertes fins al pròxim 17 d’abril. Cal tenir 18 anys o més, disposar del títol de graduat escolar com a mínim, tenir una altura mínima d’1,60 m (dones), i estar en possessió dels carnets de conduir de la classe A2 i B.

Temes:

Manresa