DENÚNCIA DE FACUA

La Fiscalia de Madrid s'inhibeix a favor de la d'Alcalá en el cas dels cursos per curar l'homosexualitat

El ministeri públic deriva la investigació cap a la ciutat del Bisbat que imparteix els cursos per curar aquesta orientació sexual

capture-20181231-121219

capture-20181231-121219

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Fiscalia de Madrid s’ha inhibit a favor de lad’Alcalá de Henares  en la denúncia de l’Associació de Consumidors i Usuaris en Acció (FACUA) contra la Diòcesi d’Alcalá de Henares per delictes d’odi i intrusisme professional en relació amb els cursos que imparteix un centre d’orientació vinculat al Bisbat cursos Bisbatd’aquesta localitat per donar pautes per "curar" l’homosexualitat, han informat a Europa Press fonts fiscals.

Dijous passat, el portaveu de l’organització, Rubén Sánchez, va presentar en el registre de la Fiscalia la denúncia per un delicte d’odi de l’article 510 del Codi Penal i un altre d’intrusisme professional de l’article 403. En concret, se sol·licita a la Fiscalia que s’investigui l’activitat "pseudo científica desenvolupada tant per la Diòcesi d’Alcalá de Henares com per persones jurídiques i persones físiques que podrien haver participat d’alguna forma en el desenvolupament" dels cursos.

El passat 1 de maig, 'Eldiario.es' va publicar que "el Bisbat d’Alcalá celebra cursos il·legals i clandestins per curar l’homosexualitat". Segons la documentació difosa, la formació recull que "l’homosexualitat es dona per no haver despertat o cultivat prou la masculinitat"masculinitat.

Infracció penal

Després de presentar el text judicial, Rubén Sánchez va remarcar que des de FACUA entenen que "més enllà del’incompliment  de la legislació, es produeix, d’una banda, una possible vulneració del Codi Penal quant a delictes d’odi i, per de l’altra, el possible intrusisme professional" en el qual s’està incorrent.

A més, va precisar que han demanat que la Fiscalia obri una investigació contra la Diòcesi d’Alcalá de Henares, però també sobre qualsevol persona física o jurídica que hagi pogut participar en aquestes "pseudoteràpies".

"Aquests cursos, suposadament per curar l’homosexualitat, en què es tracta com una malaltia , entenem que pot encaixar en el tipus de delicte d’odi, perquè s’està parlant de discriminació d’un grup de persones per la seva orientació sexual", va assegurar.

Grup atacat

En aquesta línia, va assenyalar que hi ha "un grup al qual s’està discriminant, al qual s’està, d’alguna manera, atacant amb una sèrie de missatges en els quals s’arriba a extrems greus."

Notícies relacionades

"Ens sembla que entre les víctimes d’aquesta mena de pseudoteràpies hi ha menors d’edat i hi ha un element especialment important a tenir en compte quant a la vulneració de la normativa, i per descomptat també la vulneració del Codi Penal", va ressenyar.

A més, va criticar que hi hagi persones que estarien desenvolupant "aquesta mena de cursos o pseudoteràpies desenvolupant una pràctica pròpia de professionals de determinades àmbits, com per exemple la psicologia".