Col·lectius feministes demanen als partits abolir la prostitució i els "ventres de lloguer"

Reclamen prohibir les agències intermediàries de la gestació subrogada

zentauroepp44636657 barcelona 12 08 2018  prostituci n en la rambla esquina hosp190226183222

zentauroepp44636657 barcelona 12 08 2018 prostituci n en la rambla esquina hosp190226183222 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Davant de les imminents eleccions generals, diversos col·lectius feministes van reclamar aquest dimarts als partits polítics reformes legals destinades a abolir tant els anomenats "ventres de lloguer" com la prostitució.

Davant partits com Ciutadans que advoca per regular la gestació subrogada o per legalitzar la prostitució, afirmen que el "feminisme espanyol és abolicionista" –majoritàriament, perquè alguns col·lectius són discrepants– i que les dues pràctiques faciliten que la cultura patriarcal "s’apropiï" del cos de les dones.

Sancions als homes

Notícies relacionades

Per això, No Somos Vasijas, Red Estatal contra el Alquiler de Vientres i Stop Vientres de Alquiler demanen prohibir les agències que exerceixen de mitjanceres entre les parelles que demanden la maternitat subrogada i les dones disposades a gestar per a altres, a tercers països. Així mateix, sol·liciten que s’anul·li la instrucció que permet inscriure els nadons a Espanya. 

Quant a la prostitució, demanen "sancionar" els homes que demanen aquests serveis i que es reforci la legislació contra el "proxenetisme", amb un augment de les penes i de les sancions.