Nova clatellada judicial

Cas Juana Rivas: Itàlia arxiva les vuit denúncies per maltractament contra la seva exparella

Considera que no hi ha proves contra Francesco Arcuri

zentauroepp47049856 graf1250  cagliari  italia   21 02 2019   juana rivas a su s190221194222

zentauroepp47049856 graf1250 cagliari italia 21 02 2019 juana rivas a su s190221194222 / Jorge Ortiz

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Fiscalia italiana ha arxivat les vuit denúncies per maltractament presentades entre el 2016 i el 2018 per l’espanyola Juana Rivas contra la seva exparella, l’italià Francesco Arcuri, per considerar que no hi ha proves, han confirmat avui a Efe fonts de la defensa d’Arcuri a Itàlia. 

Les fonts van explicar que entre aquestes denúncies hi ha la realitzada per Juana Rivas el juliol del 2016 a Espanya, en la qual es va basar per negar-se a entregar els nens, de dotze i quatre anys, al seu pare.

Aquesta denúncia va ser interposada a Espanya un mes i mig després que Rivas se n’anés amb els nens d’Itàlia, i la justícia espanyola la va derivar als tribunals italians, per considerar que no tenia competència davant d’uns fets ocorreguts en un altre país. 

La custòdia la té el pare

La justícia italiana va concedir el passat 20 de març la custòdia en exclusiva dels dos fills a Arcuri, tot i que va permetre que Rivas els pugui veure un cap de setmana de cada dos si viu a Itàlia o un de cada cinc si viu a Espanya. 

El Tribunal de Càller, a l’illa de Sardenya, va iniciar aquest procés civil el novembre del 2017 i el va deixar vist per a sentència el passat 21 de febrer. 

L’advocada de Juana Rivas a Itàlia, María Eugenia Álvarez, va avançar després de conèixer la resolució que apel·larà la sentència. 

Els nens viuen amb el pare al municipi italià de Carloforte, a l’illa de San Pietro, al sud de Sardenya, des de l’agost del 2017, quan Rivas va acatar l’ordre judicial a Espanya que l’obligava a entregar-los al seu pare. 

Notícies relacionades

El passat 14 de març l’Audiència de Granada va confirmar la condemna contra Juana Rivas a cinc anys de presó per dos delictes de sostracció de menors, imposada pel Jutjat Penal 1, després que estigués en parador desconegut l’estiu del 2017 amb els seus dos fills per no entregar-los-hi al pare. 

A més dels cinc anys de presó, Juana Rivas va ser condemnada a sis anys d’inhabilitació per a la pàtria potestat dels seus dos fills i la resolució confirmada per l’Audiència també l’obligava a pagar les costes processals, incloses les de l’acusació, i a indemnitzar Arcuri, condemnat el 2009 a Espanya per maltractament i que ella va tornar a denunciar el 2016. 

Temes:

Juana Rivas