PREVISIÓ METEOROLÒGICA

El primer cap de setmana d'abril deixarà pluges, nevades i fred hivernal

L'àrea mediterrània oriental serà l'única zona que se salvarà d'unes precipitacions que seran fortes al sud dels Pirineus, a Andalusia i a l'oest de Galícia

GRAF151  SANTIAGO DE COMPOSTELA  10 12 2017 - Varias personas transitan bajo la lluvia la plaza del Obradoiro  en Santiago de Compostela  La Agencia Estatal de Meteorologia  Aemet  mantiene en alerta roja por  riesgo extremo  de rachas de viento muy fuertes a nueve provincias del norte peninsular debido al paso de un frente muy activo asociado a la borrasca  Ana   que sera especialmente intensa las proximas 24 horas  EFE  Lavandeira Jr

GRAF151 SANTIAGO DE COMPOSTELA 10 12 2017 - Varias personas transitan bajo la lluvia la plaza del Obradoiro en Santiago de Compostela La Agencia Estatal de Meteorologia Aemet mantiene en alerta roja por riesgo extremo de rachas de viento muy fuertes a nueve provincias del norte peninsular debido al paso de un frente muy activo asociado a la borrasca Ana que sera especialmente intensa las proximas 24 horas EFE Lavandeira Jr / LAVANDEIRA JR (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Les precipitacions generalitzades, excepte en l’àrea mediterrània oriental, on seran menys probables, marcaran el primer cap de setmana d’abril a la Península i les Balears, segons ha informat l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), que assenyala que aquestes pluges podrien ser localment fortes o persistents al sud del Pirineu, a Andalusia i a l’oest de Galícia.

Les cotes de neu seran relativament baixes, entre 800 i 1.200 metres i hi haurà nevades i gelades en zones de muntanya i en zona pròximes, sobretot a la meitat nord i a la zona centre peninsular.

Les temperatures descendiran aquest divendres i es recuperaran lleugerament diumenge  i els intervals de vent fort de ponent bufaran al litoral del mar d’Alborán, el litoral gallec, la resta del litoral andalús, els Pirineus i les Balears.

Per la seva banda, a les Canàries el cap de setmana estarà marcat per les pluges divendres al nord, mentre que dissabte i diumenge es preveu algun xàfec ocasional a les illes de més relleu. La pròxima setmana, avantsala de la Setmana Santa, les precipitacions seguiran en gran part del país i dilluns i dimarts podran ser localment fortes o persistents a l’oest de Galícia i del Sistema Central, així com en l’àrea de l’Estret.

Neu més alta

La cota de neu pujarà significativament respecte als dies anteriors, tot i que encara pot nevar a les zones muntanyoses del nord de la Península. A les Canàries no podrien descartar les precipitacions a les illes de més relleu, febles en general.

La setmana que ve les precipitacions pujaran en general a gairebé tot Espanya i continuaran bufant els vents de l’oest a la Península i les Balears, i hi pot haver possibles intervals al litoral dels extrems nord-oest i sud-est.

A partir de la segona meitat de la setmana, i tot i que a partir de dimecres creix la incertesa, les precipitacions continuaran afectant  zones extenses excepte en l’àrea mediterrània peninsular oriental, on són poc probables en general.

Notícies relacionades

En concret, dimecres les pluges podrien ser localment fortes o persistents al Cantàbric; dijous a l’oest; divendres a Galícia, el sud-oest i el nord-est peninsulars i dissabte seguiran a Galícia i al Cantàbric. Les nevades seguiran a les muntanyes de la meitat nord mentre a les Canàries no es descarten precipitacions a les illes de més relleu, tot i que seran febles en general.

Optimisme per a Setmana Santa

D’acord amb la predicció a llarg termini de l’AEMET, la Setmana Santa, entre el 15 i el 21 d’abril, les pluges podrien ser inferiors als valors normals excepte en el terç nord, on seran normals, mentre que les temperatures se situaran entre 1 i 3 graus centígrads per sobre del normal per a aquestes dates.

Temes:

Pluges Primavera