Conciliació

Així veuen els nens als seus pares quan tornen de la feina | Vídeo

L'Unicef llança una campanya per demanar als partits un compromís "real i efectiu" amb la conciliació

ca12e658-2407-442f-946e-56f8a4a0e57e-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Unicef ha demanat al nou Govern polítiques que garanteixin una conciliació més gran perquè pares i fills puguin passar més temps junts a través de la campanya #Porlaconciliaciónreal, que s’ha llançat aquest dijous, per demanar als partits un compromís "real i efectiu" amb aquesta iniciativa.

L’oenagé destaca que els menors que passen més temps amb els seus pares aconsegueixen millors resultats acadèmics, a més d’impactes positius en la seva salut i en el seu benestar psicològic.

A més, recorda que el 32% de la població espanyola està insatisfeta amb les polítiques de conciliació, davant la mitjana europea del 20%, segons l’Eurobaròmetre del 2018.

La campanya es presenta amb un vídeo que recull un experiment social, en el qual els nens imiten els seus pares al tornar de la feina.

“Faré la migdiada una estona que estic molt cansada", és una de les frases d’un dels nens, imitant el seu pare. 

Disfrutar dels pares

"Als caps dels meus pares els diria que ells estan molt ocupats cuidant-nos i que no són pops, no tenen vuit mans", assenyala un altre menor.

Es diuen Luci i Val i tots dos lamenten que els seus pares estiguin estressats i "amb el mòbil" tota l'estona. 

El director executiu de l’Unicef, Javier Martos, ha demanat als governs i al sector privat que apostin "per mesures que permetin als nens disfrutar dels seus pares i mares durant totes les seves etapes de creixement i desenvolupament".

Notícies relacionades

A més de la campanya, l’Unicef ha iniciat una recollida de firmes perquè el nou Govern es comprometi a estendre els permisos de maternitat a un mínim de sis mesos i a igualar-los amb els de paternitat.

Incentius fiscals, flexibilitat en la jornada laboral i bonificacions per a les empreses, són altres propostes per promoure la conciliació.