INVESTIGACIÓ OBERTA

Detingut un menor pel suïcidi d'un altre adolescent per suposat assetjament escolar a Madrid

El mort tenia antecedents autolesius i un intent de suïcidi anterior

d762921f-0a23-48a4-aa9f-fd3796337022-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional va detenir aquest dimecres a Madrid un adolescent de 16 anys acusat d’assetjament escolar  a un altre alumne, un jove de la mateixa edat i company de l’institut que es va treure la vida dilluns, però les motivacions suïcides del qual no estan clares, segons han informat fonts de la investigació.

L’arrestat es troba en dependències del Grup de Menors de la Policia Nacional, en col·laboració amb la Fiscalia de Menors. Les mateixes fonts asseguren que al principi la causa determinant del suïcidi no té a veure amb l’assetjament escolar a l’institut on estudiava, el Ciudad de Jaén, situat al barri d’Orcasitas. El menor mort tenia nombrosos problemes i antecedents autolesius. De fet, ja es va intentar suïcidar el 2016.

Altres fonts consultades han precisat a Europa Press que el noi vivia a Madrid des de feia uns mesos i que es podria haver tret la vida per un desengany amorós. 

Fonts de la Conselleria d’Educació han explicat a Efe que la mare i la tutora del menor mort, alumne de quart d’ESO, van parlar després que aquest faltés sense justificar tres dies a classe la setmana passada, concretament dimecres, dijous i divendres. Totes dues van comentar que era un alumne "amb bones notes, sociable i que no tenia problemes al centre amb ningú", d’acord amb les mateixes fonts.

Protocol contra el ‘bullying’

Des de la Conselleria d’Educació han explicat que, després de tenir coneixement de la mort, el departament d’Inspecció educativa va obrir una informació reservada. Les dades preliminars d’aquesta investigació recullen que des del centre no tenia obert cap protocol sobre possible cas d’assetjament escolar i que, de la informació obtinguda, no hi ha indicis de 'bullying'.

Notícies relacionades

A més, incideixen que el centre educatiu va passar l’últim test socioescola que desplega la Conselleria d’Educació de la Comunitat de Madrid, i això suposa que no hi ha indicis d’assetjament escolar.

Fa quatre anys, una alumna amb discapacitat del Ciudad de Jaén es va treure la vida després de patir assetjament escolar. Llavors, la Comunitat va sancionar el director del centre, la qual cosa el va conduir al trasllat forçós sense canvi de residència i amb suspensió de funcions durant sis mesos. No obstant, el director va recórrer i un jutjat va anul·lar les sancions i va imposar a la Comunitat el pagament de costes.