Admesa la querella contra Torra i altres notícies que has de saber avui, en un minut

zentauroepp47603273 consell executiu quim torra190402131550

zentauroepp47603273 consell executiu quim torra190402131550 / Alejandro Garcia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) El TSJC admet a tràmit la querella contra Torra. La fiscalia s’havia querellat contra el president per desobediència, al desatendre aquest el mandat de la Junta Electoral Central de retirar els llaços grocs i pancartes de recolzament als polítics presos dels edificis de la Generalitat. 


2) Falten al·lergòlegs a Catalunya. L’OMS aconsella un especialista per cada 50.000 persones, i a Catalunya només hi ha 67 al·lergòlegs per a 7,5 milions d’habitants. Un total de 2,5 milions de catalans tenen una malaltia al·lèrgica i el 2050 la xifra es duplicarà.


3) El Barça treu un punt en els dos minuts finals després d’anar perdent 4-2 en un partit d’infart. Els blaugranes, que van iniciar el partit amb Messi i Piqué a la banqueta, van veure com el Vila-real remuntava un 0-2 advers i els endossava un 4-2. Però quan tot semblava perdut, i en tot just un parell de minuts, Suárez i Messi van aconseguir l’empat en terres castellonenques.


Notícies relacionades

4) Avui torna el fred a Catalunya. L’entrada d’una massa d’aire àrtic molt freda procedent de Groenlàndia provocarà aquest dimecres un brusc canvi en el temps a bona part de la meitat nord peninsular. En algunes zones de Catalunya es registrarà una caiguda de temperatures de fins a nou graus.


5 ) Una dona negra i lesbiana ocuparà per primera vegada l’alcaldia de Chicago.  La fiscal Lori Lightfoot, que competia amb l’etiqueta d’‘outsider’, s’imposa en les municipals a una dotzena de candidats.