Set casos

Denunciat un professor de la Universitat de Granada per assetjament: "Em va preguntar si em masturbava"

El centre investiga l'assumpte per decidir sobre possibles sancions o l'obertura d'expedient disciplinari

Investigado un profesor de la Universidad de Granada por siete supuestos casos de acoso sexual a estudiantes

Investigado un profesor de la Universidad de Granada por siete supuestos casos de acoso sexual a estudiantes

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Unitat d’Igualtat i Conciliació de la Universitat de Granada (UGR) està investigant la denúncia d’una estudiant per suposat assetjament sexual d’un professor contra el qual posteriorment han testificat sis persones més, que han declarat haver sigut víctimes de "conductes inapropiades" en l’espai acadèmic. Les presumptes víctimes són alumnes de Pedagogia, Educació Social i de Magisteri de Primària.

Així ho han indicat a Europa Press fonts de la UGR després d’aquestes denúncies, de les quals ha informat la premsa local, i davant de les quals s’ha activat el Protocol per a Prevenció i Resposta davant de l’Assetjament de la institució acadèmica.

Una vegada conclogui la investigació, a la qual es poden sumar nous testimonis, la UGR decidirà sobre possibles sancions o obertura d’expedient disciplinari.

El protocol contempla que, durant la tramitació del procediment d’actuació, la Inspecció de Serveis, el Defensor Universitari i l’Oficina de Prevenció i Resposta davant de l’Assetjament coordinaran les seves respectives actuacions, que inclouran "les mesures d’atenció i protecció de la víctima" i provaran d’evitar "la victimització secundària".

Preguntes íntimes

En declaracions a Canal Sur, la primera alumna que ha denunciat el cas ha explicat que el professor li va demanar el seu telèfon el 7 de març, després d’uns dies malalta, i que, en una tutoria, li va preguntar si es masturbava i si "disfrutava amb el sexe".

Li hauria demanat que s’"assegués al seu costat" en lloc de "davant seu" i li hauria dit que la seva foto de perfil a l’aplicació telefònica WhatsApp era "molt provocativa".

Anterior sanció a un altre docent

Després d’això, l’estudiant va parlar amb el Deganat de la Facultat de Ciències de l’Educació i de la Unitat d’Igualtat i Conciliació, i després ho va explicar a la seva classe per si hi hagués casos similars.

Notícies relacionades

Arran d’això, han sorgit nous testimonis, i s’ha convocat una concentració aquest dijous a la Facultat de Ciències de l’Educació a les 13.00 hores, sota el lema 'Fora assetjament de les nostres aules. Contra l’assetjament tolerància zero'.

En un cas anterior, la Universitat de Granada va sancionar un altre docent amb 90 dies de suspensió d’ocupació i sou després d’abusar de la seva condició de professor per establir "una relació de festeig" amb una alumna de primer curs amb què provava d’obtenir un "benefici de tipus sexual" per a ell, i posteriorment el sancionat va demandar la institució acadèmica als tribunals.