ADMINISTRADOR PRUDENT

La fortuna enfornada pel flequer que va guanyar 121 milions a la loteria

L'entorn del premiat fa vuit anys a Euromillones assegura que no ha malgastat els diners i revela que les seves inversions són sempre molt conservadores perquè «ja és ric»

Premi de l’Euromilions.

Premi de l’Euromilions. / ANGEL DIAZ / EFE

2
Es llegeix en minuts
EFE

Francisco Manuel Delgado Rodríguez va guanyar fa vuit anys 121 milions d’euros en el sorteig d’Euromillones  i al cap de pocs dies va tancar la fleca en la qual treballava a Pilas (Sevilla) i es va concentrar a viatjar i a invertir la seva fortuna, que no ha dilapidat després d’enfornar-la  a foc lent.

Va guanyar el premi el maig del 2011, quan tenia 36 anys, i des d’aleshores reparteix la seva vida entre Madrid i Sevilla, distant uns 40 quilòmetres del seu poble, de 14.000 habitants i on manté propietats.

En els gairebé vuit anys que han transcorregut des que va guanyar els diners també han tingut descendència, ha mort el seu pare –amb qui treballava a la fleca– i ha ajudat econòmicament la seva mare i les seves tres germanes, amb dues de les quals està als productes financers en els quals manté 90 milions d’euros, segons la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Francis, com el coneix el seu entorn, és bètic acèrrim i té propietats a Miami (Estats Units), Madrid i Sevilla a més d’un vehicle d’alta gamma, segons fonts del seu entorn.

Enginyeria financera

L’antic forner manté inversions en tres Societats d’Inversió de Capital Variable (SICAV), un instrument d’inversió que tributa a l’1% en l’Impost de Societats i és utilitzat per grans fortunes.

Una de les SICAV la va comprar el 2011 i les altres dues l’any següent, i ha guanyat una mitjana de cinc milions d’euros en cascuna de les quals fins al 2017, any de les últimes auditories de les societats, gestionades per entitats com JP Morgan i dipositades en entitats bancàries com BBVA i el Banc Santander.

Segons la CNMV, el guanyador del premi d’Euromillones li va canviar el nom a les tres SICAV després de comprar-les i hi va incloure com a conselleres dues de les germanes, el seu pare fins que va morir el 2017 i advocades d’entitats financeres com a vicesecretàries no conselleres.

A més de les societats d’inversió i de les propietats immobiliàries, el multimilionari té més societats en què no és obligatori que s’hi realitzin auditories, com Murillo 7 Inversiones SL, l’últim moviment de les quals va fer aquest mes per canviar-li de nom, segons les dades del Butlletí Oficial del Registre Mercantil.

En aquesta societat, amb seu a Sevilla, és soci únic i es dedica a la compravenda, tinença, administració, gestió i explotació de participacions, accions, títols i valors de societats mercantils, nacionals o estrangeres, és a dir, a la compravenda d’empreses, resumeix un economista consultat per Efe.

Seriós i responsable 

Algunes de les persones que l’han tractat han explicat que el multimilionari és una persona seriosa que es cuida molt físicament i acudeix al gimnàs amb assiduïtat. També asseguren que no ha malgastat els diners i han remarcat que les seves inversions són sempre molt conservadores perquè “ja és ric” i no necessita arriscar per augmentar el seu patrimoni.

Notícies relacionades

Les inversions les reparteix en diferents productes financers, que li reporten prou guanys per complir una de les seves principals passions: viatjar. “Una persona que s’aixecava tots els dies a les dues del matí a fer pa sap el que costen els diners”, ha resumit una de les persones que el coneix i amb la qual ha parlat l’Agència Efe.

L’antic forner és molt gelós de la seva intimitat, entre altres motius per seguretat, sobretot davant d’un possible segrest d’algun familiar, i fins ara ha rebutjat explicar a la premsa el seu canvi de vida després de guanyar la fortuna de què disfruta des de 2011. Quan ha sigut interpel·lat a través de tercers per parlar de la seva vida, s’ha limitat a contestar que no vol “cap tipus de publicitat”.