Una llevadora de Can Ruti dissenya un cinturó tèrmic que alleuja el dolor en el part

La calor estimula les terminacions sensitives i disminueix la percepció de dolor temporalment durant l'inici del part

L’hospital de Can Ruti de Badalona.

L’hospital de Can Ruti de Badalona.

1
Es llegeix en minuts

Una llevadora de l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) de Badalona (Barcelona) ha dissenyat un cinturó tèrmic que permet alleujar el dolor durant el part, així com calmar algunes de les molèsties que apareixen a partir del tercer mes d’embaràs.

Can Ruti ha comunicat que el projecte de la llevadora Laura Tarrats funciona mitjançant l’aplicació de calor a la zona lumbar i a la regió de l’abdomen que està sota el melic, on les dones senten més les contraccions.

Com a vasodilatador, la calor estimula les terminacions sensitives i disminueix la percepció de dolor temporalment durant l’inici del treball de part.

Segons explica, una de les mesures utilitzades per les llevadores per alleujar el dolor durant els parts naturals o quan encara no és possible posar l’epidural és precisament aplicant calor local.

Per això, la idea del dispositiu, que Tarrats va presentar al Congrés Europeu Intrapartum Care de Torí, va sorgir de veure en "el dia a dia" la necessitat de mantenir una font de calor permanent i permetre alhora la mobilitat de les dones a qui se’ls aplica la temperatura.

Notícies relacionades

El cinturó que ha dissenyat proporciona calor mitjançant dos coixins de llavors que poden escalfar-se en un forn o microones i que s’introdueixen en unes butxaques cosides al dispositiu.

Després d’un assaig clínic realitzat a 134 dones, el 95 % d’elles va assegurar que les havia ajudat a disminuir la sensació de dolor de forma significativa i el van valorar com a "útil, agradable i pràctic".