Polèmiques declaracions

Un capellà de Calella relaciona amb el procés les denúncies d'abusos contra un monjo de Montserrat

Cinto Busquet diu que la víctima, Miguel Hurtado, "no semblava gaire abusat" en algunes fotos

cinto-busquet

cinto-busquet

1
Es llegeix en minuts
ACN

Polèmiques declaracions les del rector de Calella, Cinto Busquet, que ha relacionat les denúncies contra el monjo de Montserrat Andreu Soler per abús sexual amb el procés, i apunta que Miguel Hurtado, la primera víctima que va denunciar, en algunes fotos "no semblava gaire abusat, sinó que estava en un joc i que ja li anava bé".

"No estic dient que no hi hagués res, però que en aquest moment, a 25 anys de distància, que tregui això contra Montserrat... No vull anar més enllà, però en el moment del procés polític que vivim, i tot el que els mitjans han dit de Montserrat per desqualificar la institució sabent el que representa en l’imaginari català... A mi això em fa olor de socarrim", va afirmar en declaracions a Ràdio Calella TV.

Notícies relacionades

Busquet va demanar després disculpes per l’expressió que fa referència als abusos a Hurtado.

El capellà va aclarir que no era la seva intenció "treure importància" al que "hagi pogut passar en el passat respecte al germà Andreu Soler". "I encara menys no era la meva intenció ferir o menysprear el sofriment que el senyor Miguel Hurtado hagi pogut tenir o les conseqüències que això hagi pogut portar en la seva vida", va afegir Busquet, que es disculpava especialment per una expressió "desafortunada", amb referència a la part on diu que" això ja li anava bé".