A Villarramiel

Misteri en un poble de Palència: apareixen sobres amb 50€ en bústies i portals

Els primers es van trobar la setmana passada i ja són 16 els veïns de Villarramiel que els han rebut

billetes

billetes

2
Es llegeix en minuts
Efe

Els habitants de Villarramiel, un petit poble de la Tierra de Campos de Palència, estan perplexos per l’aparició de sobres amb cinquanta euros, en alguns casos amb quantitats més grans, a les bústies i a sota les portes d’almenys una quinzena de veïns de la localitat sense cap explicació.

L’alcaldessa de Villarramiel, Nuria Simón, ha explicat a Efe que els primers sobres van aparèixer la setmana passada i que en el dia d’avui almenys són setze les persones del municipi que han vist amb "sorpresa" que els havien deixat un sobre color sípia amb diners a la seva bústia, sota la porta o fins i tot a la cistella de la bicicleta.

Un degoteig de diners que està caient de forma aleatòria per diferents zones d’aquest poble que amb prou feines suma mil habitants, deixant "perplexos" tots els veïns a la recerca d’una explicació lògica que alguns adjudiquen a simple generositat i d’altres reben amb una certa desconfiança.

És legal i autèntic

De fet alguns dels "beneficiats" han anat al banc per comprovar que es tracta de diners de curs legal i no de diners falsos, i fins i tot a la Guàrdia Civil per la seva desconfiança. "Alguns fins i tot han decidit donar el seu sobre a l’església", ha apuntat Simón.

Tampoc existeix cap lògica entre els destinataris, ni per edat, ni per nivell de recursos, ni perquè visquin al mateix carrer, i fins i tot els sobres contenen quantitats diferents, en alguns hi ha fins a 70 euros i en algunes cases han deixat fins a dos, i apareixen en moments diferents del dia i la nit.

Una veïna de Villarramiel, un poble d’uns 850 habitants, ha assegurat que va trobar el sobre sota la porta quan tornava de jugar la partida del Casino, cap a les 20.00 hores.

Menys afortunades han sigut un parell de veïnes que es van trobar ahir mateix amb un sobre sípia a la seva bústia però sense diners i, en lloc dels cinquanta euros, han topat de cara amb una nota amb el seu nom i un cor amb la frase 'La reina de la casa'.

Notícies relacionades

"No sabem què pensar", afirma l’alcaldessa, a la qual s’estan adreçant alguns veïns, sobretot persones grans que viuen soles, a la recerca d’explicacions que ella no pot donar.

La qüestió és que a Villarramiel no es parla de cap altra cosa i ja comencen a pensar que tenen "una mena de Robin Hood" i que hi ha un desconegut que va deixant sobres amb diners pel poble sense que ningú pugui saber "quines són les seves intencions".