A MÀLAGA I PONTEVEDRA

Dues assassinades per la violència masclista en menys de 24 hores

Un dels agressors es va suïcidar; l'altre es va autolesionar, però només té ferides lleus

Amb aquestes són ja 12 les dones mortes aquest 2019 en mans de les seves parelles

zentauroepp47294525 graf2129  estepona  m laga  10 03 2019   dos miembros de la 190310204035

zentauroepp47294525 graf2129 estepona m laga 10 03 2019 dos miembros de la 190310204035 / Daniel Perez

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dues dones han sigut assassinades aquest diumenge a Estepona (Màlaga) i a Valga (Pontevedra), a mans de les seves parelles, en una jornada negra de violència masclista, que eleva fins a una dotzena el nombre de víctimes a Espanya aquest 2019. El primer cas, el d’Estepona, és el d’una dona de 58 anys i nacionalitat espanyola assassinada presumptament pel seu marit, un ciutadà britànic de 55 anys, que va ser detingut i ingressat a un hospital després de provocar-se lesions. El crim va ser comès cap a les 23.45 hores de dissabte a l’avinguda de la Reina d’España de la localitat malaguenya, quan l’home presumptament va agredir la seva dona amb una arma blanca a diverses parts del cos, entre elles el pit i l’abdomen, en presència d’un fill menor, segons van informar ahir fonts policials.

Segons aquestes mateixes fonts, no constaven denúncies prèvies de maltractaments de la víctima i es tracta d’un cas de violència de gènere. Tot apunta que a la vivenda es trobava també un fill de la parella, de 15 anys, que l’home va fer fora de la casa quan va cometre el crim, segons van indicar a EFE fonts pròximes a la investigació. El menor va intentar després entrar al xalet per una finestra i per la porta, però no va poder accedir al domicili.

Segons les fonts, va ser un veí el que va donar la veu d’alarma, però quan va arribar la policia la dona ja havia mort i, segons les primeres indagacions, l’escenari era “dantesc” amb sang per tota la casa, per la qual cosa no es pot precisar on es va cometre l’agressió. La investigació continua oberta per aclarir els fets i la Policia Nacional continua custodiant l’habitatge.

Després de l’autorització judicial de l’aixecament del cadàver, el cos va ser traslladat a l’Institut de Medicina Legal de la capital de la Costa del Sol, on en les pròximes hores se li practicarà l’autòpsia.

Tret al pit

Notícies relacionades

El segon cas d’ahir es va conèixer al voltant de les 15.00 hores, després que un home de 46 anys assassinés la seva dona al seu domicili del municipi de Valga, a Pontevedra. Després del crim, l’home es va treure la vida, segons les primeres conclusions encara provisionals, van informar fonts de la investigació. El crim es va produir a la vivenda on residia la parella i la germana de la víctima, que es va desplaçar a la casa al veure que el matrimoni no acudia a una cita i va trobar els cossos sense vida de tots dos. La dona va forçar la porta d’entrada de l’habitatge i va trobar els cossos sense vida de la seva germana i el seu cunyat, tots dos amb ferides per arma de foc.

La víctima, M.J.A.G., tenia un tret al pit, mentre que el seu marit tenia signes d’haver-se suïcidat disparant-se al cap, presumptament amb la mateixa arma. La parella tenia dos fills, tots dos majors d’edat i, segons fonts consultades per Efe, no consten antecedents de violència de gènere per part de l’home, identificat com Javier B.F., que tenia una llicència d’arma per a la caça en regla.