Avenç mèdic

Científics consideren curat un segon pacient tractat del VIH

El pacient de Londres no ha sigut identificat i va ser diagnosticat amb el VIH el 2003

ag6

ag6

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ciència continua donant esperances als pacients infectats amb el VIH. Segons 'The New York Times', un home a Londres va ser curat d’aquesta malaltia a 12 anys del primer cas d’èxit.

El cas serà publicat a la revista 'Nature' i els detalls de la investigació s’oferiran en una conferència a Seattle, Washington. Els científics que porten el cas el descriuen com una "remissió de llarg termini", i entre els experts es comenta que és difícil encara parlar d’una cura amb només dos casos d’èxit.

D’acord amb el mateix mitjà els dos casos van resultar de trasplantaments de medul·la a pacients infectats. En els dos pacients l’objectiu era un tractament contra el càncer, no contra el VIH.

El pacient de Londres no ha sigut identificat. Va ser diagnosticat amb el VIH el 2003. Va desenvolupar càncer i va acceptar un trasplantament de cèl·lules mare per tractar el càncer el 2016.

Notícies relacionades

Els seus metges van trobar un donant amb una mutació genètica que confereix resistència natural al VIH.

El trasplantament va canviar el sistema immunològic del pacient de Londres, la qual cosa li va donar la resistència al VIH del donant.

Temes:

Sida