abusos sexuals en grup

S'escapa un dels acusats de 'La manada' de Sabadell

El presumpte implicat en la violació múltiple no va comparèixer al jutjat com era la seva obligació

zentauroepp46828216 sabadell190205090452

zentauroepp46828216 sabadell190205090452 / Susanna Saez

2
Es llegeix en minuts
Albert Segura

El titular del Jutjat d’Instrucció número 2 de Sabadell ha ordenat als Mossos d’Esquadra que localitzin un dels acusats per la violació múltiple del passat 3 de febrer a Sabadell. Es tracta d’una ordre que es va activar dimarts passat, després que l’home no acudís a la seva cita regular setmanal al jutjat, una de les mesures cautelars que li va imposar el jutge.

El magistrat el va deixar en llibertat junt amb tres acusats més, després d’ordenar l’ingrés a presó de dos dels detinguts, mentre que a dos més els va enviar a un Centre d’Internament d’Estrangers a causa de la seva situació administrativa irregular. Tots ells van ser detinguts després de la brutal agressió sexual, que va tenir lloc la matinada del 3 de febrer.

El barri de Can Feu

Els fets van transcórrer quan una noia de 18 anys i veïna de Sabadell va ser agredida sexualment després de sortir amb diversos amics de festa pel centre de la capital vallesana. La jove va ser assaltada i traslladada a una antiga sucursal bancària situada a la carretera de Terrassa, al barri de Can Feu, on va ser agredida sexualment per tres persones, segons va relatar en la seva declaració davant de la policia i, posteriorment, davant del jutge.

Després de la seva primera declaració, la policia municipal va procedir a la detenció de sis persones en una nau abandonada propera al lloc dels fets, i posteriorment s’hi va sumar una setena detenció al mateix local on va tenir lloc l’agressió. Dies més tard, un vuitè home es va entregar voluntàriament a la Policia Municipal de Sabadell, que el va traslladar a les dependències dels Mossos d’Esquadra.

Segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), l’investigat va comparèixer davant del magistrat instructor en dues ocasions. La primera va ser el 6 de febrer, després de la detenció inicial, mentre que la segona va ser el 15 de febrer, quan va ser citat amb l’objectiu de confrontar la declaració d’un testimoni i una altra documentació aportada a la causa. 

Com a conseqüència d’aquesta segona compareixença, es va adoptar una segona interlocutòria judicial, on es va acordar mantenir la llibertat provisional amb totes les mesures cautelars dictades de compareixences setmanals, retirada de passaport i prohibició de sortida del territori. Aquesta segona citació es va ordenar després de rebre l’informe de l’Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses, en el qual tractaven d’identificar si es tractava d’un dels possibles participants actius en la violació múltiple.

No obstant, les mostres aportades no haurien sigut suficients per incriminar l’home de manera directa com a participant actiu en els fets, per la qual cosa va ser posat en llibertat amb les mateixes mesures cautelars, i a l’espera d’obtenir un informe més ampli. En la interlocutòria, el magistrat destacava que "la complexitat de l’estudi sol·licitat i el necessari tractament estadístic que necessiten fan impossible emetre un informe concloent com el sol·licitat".

Sense comparèixer davant del jutge

Notícies relacionades

Per aquesta raó, l’home tenia l’obligació, tal com va ser informat, de continuar presentant-se als jutjats de manera periòdica cada divendres. La setmana passada es va saltar aquesta personació, motiu pel qual el magistrat va traslladar als Mossos d’Esquadra l’ordre de recerca i trasllat per ser posat a disposició judicial.

Ara per ara, es desconeix el parador del sospitós, que, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, d’entrada no hauria d’ingressar a la presó, ja que inicialment se li prendrà declaració una vegada més en seu judicial.