LLEURE I INCLUSIÓ

Discovery Cove, el primer parc aquàtic per a persones amb autisme

El 'resort' d'Orlando (Florida) ofereix l'oportunitat de nedar amb dofins, bussejar entre peixos i interactuar de manera pròxima amb aquests animals

discovery-cove

discovery-cove

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El parc Discovery Cove, de la companyia d’entreteniment Sea World, s’ha convertit en el primer ‘resort’ i parc aquàtic designat com a Centre Certificat d’Autisme, van anunciar els seus encarregats a la ciutat d’Orlando, Florida.

La certificació va ser atorgada per la Junta Internacional d’Acreditació d’Estàndards en l’Educació Contínua (IBCCES, per la seva sigla en anglès), després que els empleats de Discovery Cove rebessin un entrenament que els permetrà desenvolupar consciència sobre l’espectre de l’autisme.

També sobre com poden ajudar els seus visitants a tenir una millor estada.

El Discovery Cove ofereix l’oportunitat de nedar amb dofins, bussejar entre peixos i interactuar de manera pròxima amb aquests animals en un ambient de platja tropical.

Amb aquesta nova certificació, el parc vol oferir un ambient encara més relaxat, que disminueixi la recàrrega sensorial dels visitants diagnosticats amb autisme.

Experiències segures

"La certificació d’autisme és un pas natural per a nosaltres mentre continuem amb la creació d’experiències significatives i segures per als nostres visitants", va dir a Efe en un comunicat Kyle Miller, president de Discovery Cove.

Miller va assegurar a més que aquest parc s’està esforçant per brindar activitats inclusives a les famílies amb nens autistes i amb necessitats especials.

"Durant molt temps, Discovery Cove ha sigut reconegut pel seu ambient ple d’aventures i alhora relaxat, pels seus espais clars que fan que els nostres serveis siguin més accessibles", va afegir Miller.

D’ara endavant aquest parc aquàtic s’haurà d’assegurar que els seus empleats tinguin els seus entrenaments al dia, a més d’habilitats, temperament i experiència per bregar amb totes les famílies amb nens especials.

Entrenament especial

Els entrenaments tenen lloc cada dos anys i inclouen conscienciació en les àrees d’ambient, alerta sensorial, habilitats socials i programes de desenvolupament emocional.

El parc comptarà amb una àrea dotada de llums ajustables i butaques còmodes perquè els visitants puguin descansar. També proveirà eines de planificació de visites al seu lloc d’internet.

A la web mostrarà als visitants les activitats que s’ofereixen, i que inclouen una selecció d’aliments disponibles.

"La planificació prèvia és essencial per a la comunitat autista", va assegurar per la seva part Myron Pincomb, director de la junta directiva d’IBCCES.

"Evitar l’element sorpresa és vital", va assenyalar Pincomb.

Notícies relacionades

El Discovery Cove forma part de la cadena de parcs temàtics de Sea World Orlando, una empresa d’entreteniment que va registrar un declivi sistemàtic de visitants després de la presentació el 2013 d’un polèmic documental.

Blackfish narra la història de l’orca captiva Tilikum, notòria per donar mort, entre altres persones, a la seva entrenadora, Dawn Brancheau, el 2010.