Sense perill per a la salut

Detectades restes químiques en hortalisses de Barcelona

Els tomàquets són els que tenen unes concentracions més elevades tant de metalls pesants com de contaminants orgànics

rjulve42364079 barcelona 02 03 2018 sociedad  tema del dia de enga os con l180507163726

rjulve42364079 barcelona 02 03 2018 sociedad tema del dia de enga os con l180507163726 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Efe

Investigadors del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han detectat residus de fàrmacs, metalls i altres compostos químics en hortalisses cultivades a l’àrea metropolitana de Barcelona, tot i que en concentracions baixes que no suposen cap risc per a la salut humana.

Un equip de l’Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua (IDAEA-CSIC) i del Departament d’Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia de la UPC ha analitzat i comparat els nivells de contaminants en hortalisses de dues parcel·les periurbanes, regades amb aigua del riu Llobregat, i d’una tercera situada al Parc Natural del Garraf, regada amb aigua d’un pou.

Notícies relacionades

Els investigadors han analitzat la presència de contaminants en les parts comestibles d’enciams, tomàquets, coliflors i faves de les tres parcel·les seleccionades i han conclòs que no hi ha diferències significatives entre les hortalisses regades amb l’aigua del riu Llobregat i les regades amb aigua del pou del Garraf.

Sí que han detectat diferències, en canvi, en funció del tipus d’hortalissa, ja que els tomàquets són els que tenen unes concentracions més elevades tant de metalls pesants com de contaminants orgànics, segons el treball, que publica la revista 'Environment International'.