PRESUMPTE MALTRACTAMENT INFANTIL

Passen a disposició judicial els pares del nadó ingressat a Tarragona

La parella s'enfronta als delictes de lesions i violència física habitual en l'àmbit de la llar

zentauroepp18359350 tarragona  tarragon s  18 02 2012     vistas genericas del h170608185211

zentauroepp18359350 tarragona tarragon s 18 02 2012 vistas genericas del h170608185211 / Vistas genericas del hospital Joan XIII de Tarragona

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els pares del nadó d’un mes ingressat a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona han passat a disposició del Jutjat d’instrucció número 2 de l’Audiència de Tarragona a les nou del matí d’aquest dissabte. La parella, un noi de 21 anys i una noia de 22 i veïns de Montblanc, va ser detinguda aquest dijous després que es confirmés que el nen patia lesions compatibles amb maltractaments. En concret, el nadó presentava una hemorràgia cerebral i altres lesions internes que s’haurien produït anteriorment i que no eren visibles a simple vista. A la parella se li atribueixen els presumptes delictes de lesions i violència física habitual en l’àmbit de la llar. 

El detingut té un antecedent similar amb un fill gran, fruit d’una relació anterior amb una altra parella. El 2017 va acudir a l’hospital amb aquest nadó i, davant les sospites de maltractament, els Mossos van obrir una investigació contra el pare. El cas, no obstant, es va arxivar perquè no es van poder provar els fets. A part, la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) va assumir la tutela del nadó després d’iniciar un expedient de desemparament. El Departament d’Afers Socials es personarà com a acusació particular en la causa judicial en defensa dels drets del nen.