PEDERÀSTIA A L'ESGLÉSIA

Les víctimes d'abusos sexuals demanen amb 520.000 firmes que els polítics posin "línies vermelles" a l'Església

Miguel Ángel Hurtado, del 'cas Montserrat', lidera l'entrega als grups parlamentaris del Congrés

37b2cad9-61f2-4882-93d3-f501701d89f0-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Víctimes d’abusos sexuals, liderades pel primer denunciant del cas de Montserrat, Miguel Hurtado, han entregat aquest dijous al Congrés 520.000 firmes recollides a través de Change.org, amb les quals reclamen als grups parlamentaris que posin "línies vermelles" a l’Església a Espanya.

En declaracions als mitjans, Hurtado ha criticat l’actitud dels polítics del país que "els entra per una orella i els surt per l’altra" les peticions que s’estan fent des de les associacions. El portaveu d’aquesta iniciativa ha explicat que, "mentre en països com Xile la fiscalia està fent registres als bisbats, requisant arxius i exigint els informes interns sobre expedients disciplinaris canònics", la ministra de Justícia, Dolores Delgado, "li demana permís a l’Església per saber quants casos hi ha".

"Se’ls està donant un tracte de favor", ha denunciat, per apuntar que als polítics espanyols "els falta valentia" i estan enviant a la societat el missatge que "l’Església està per sobre de la llei". Segons el seu parer, si no poses "línies vermelles clares", la institució religiosa "fa el que vol".

Preguntat per la relació dels actuals mandataris de l’Església a Espanya i les víctimes d’abusos, Hurtado ha indicat que no han tingut cap trobada.

Denúncia, reconeixement i indemnització 

"Ells diuen que s’han reunit amb víctimes, però nosaltres, que som els que ho hem denunciat davant dels mitjans i la justícia no hem tingut contacte amb ells", ha aclarit, abans d’indicar que si els truquessin els rebrien "encantats".

Notícies relacionades

El portaveu de les víctimes, que ha estat acompanyat per l’antic membre de la comissió antipederàstia vaticana creada pel papa Francesc, Peter Saunders, ha recordat a l’Església que hi ha directrius de la comissió d’infància de les Nacions Unides amb mesures concretes que poden prendre per ajudar a les víctimes d’abusos sexuals, com ara denunciar tots els casos a la fiscalia o a les autoritats civils, així com cessar bisbes encobridors.

Hurtado també reclama que la institució reconegui la seva responsabilitat o indemnitzi econòmicament les víctimes perquè puguin anar a teràpia i refer la seva vida. "Falta voluntat per part del Govern i de l’Església per actuar, mentre les víctimes segueixen sense poder accedir a la justícia i els nens espanyols segueixen en perill", ha conclòs.