Nous casos de pederàstia

Alumnes de l'escola Claret de Barcelona denuncien abusos d'un religiós

El centre, al districte de Gràcia, aparta el docent i porta el cas a la fiscalia

20120118 1008dsc00356

20120118 1008dsc00356

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Nou cas de pederàstia desenterrat en les xarxes socials després del conegut a l’escola Mireia de Montgat la passada setmana. Aquest cop, les sospites esquitxen un capellà del’escola Claret de Barcelona, ubicada al districte de Gràcia. 

La direcció del centre ja ha apartat cautelarment de qualsevol activitat amb menors el sacerdot Francesc Figueres, antic professor de Religió del centre. L’escola també ha posat el cas en mans de la fiscalia i ha iniciat "una investigació interna" dins de la congregació per aclarir l’assumpte.

Fonts del centre remarquen que el seu desig és que sigui la fiscalia la que acabi actuant i que sigui un jutge el que, en última instància, resolgui si tenen fonament o no les acusacions que recauen sobre Figueres. 

Sense denúncies prèvies 

"Encara no hem rebut cap denúncia contra aquest professor. Les manifestacions a través de les xarxes socials són tots els indicis que tenim", afirmen fonts de l’escola. 

Pau Bosch, alumne des del 1987 a 2000, ha denunciat a Twitter els tocaments que el 1996 va rebre per part de Figueres. El seu gest ha generat diverses mostres de recolzament en la xarxa social, després que es fes eco del tuit un bloc d’un altre exestudiant, Sergi Àlex. Entre aquestes han aparegut, així mateix, altres homes que compartien episodis similars al que ha relatat Bosch. 

"La versió d’aquests exalumnes demostren que Figueres tenia un problema amb els seus impulsos i que no era adequat que estigués en contacte amb menors", raona a aquest diari. Bosch havia posat el focus sobre Figueres la primera vegada al relatar a Twitter fa pocs dies que el sacerdot, quan ell tenia 14 anys i pretextant una picadura que havia patit, el va obligar a dutxar-se i el va assecar amb la tovallola repassant cada part del seu cos, tret dels genitals. 

Notícies relacionades

Un dels exalumnes que han reaccionat a aquesta denúncia de Bosch ha relatat un cas similar, tot i que en el seu cas el capellà li va posar crema per tot el cos, perquè tenia una erupció cutània. Més reaccions han explicat experiències incòmodes en què el pare Figueres els mirava mentre es dutxaven i els feia comentaris inadequats. 

En el comunicat dirigit als pares, l’escola remarca que encara no ha rebut cap queixa contra aquest capellà. En tot cas, quan ha conegut els comentaris a les xarxes socials ha decidit apartar-lo de qualevol activitat amb menors, d’acord amb el cap provincial dels claretians.