Competències bàsiques

Més de 75.000 alumnes catalans comencen les proves d'avaluació de 4t d'ESO

S'avaluen, avui i demà dijous, de matemàtiques, llengua catalana, castellana i estrangera i de l'àmbit científic

foto 3457624

foto 3457624

1
Es llegeix en minuts
ACN

Un total de 75.132 alumnes fan entre aquest dimecres i dijous les proves d’avaluació de 4t d’ESO, que mesuren si han aconseguit les competències bàsiques al finalitzar l’etapa d’ensenyament obligatori. En concret s’avaluen de matemàtiques, llengua catalana, castellana i estrangera (anglès, francès i alemany), i de l’àmbit cientificotecnològic. A l’Aran també s’examinen d’aranès.

Els estudiants provenen de 1.082 centres educatius catalans, ja siguin públics, concertats o privats. Aquest és el vuitè curs de la prova. La novetat d’aquest any és una millora tècnica que s’ha introduït per agilitar el sistema de correcció. Aquests exàmens tenen caràcter diagnòstic i no marquen la superació o no de l’etapa.

En les proves d’aquest any hi ha dos fulls de respostes per a cada quadern: un per respondre les preguntes tancades i que té una correcció automatitzada, i un altre per a les qüestions obertes i per escriure la redacció en la competència comunicativa lingüística.

Dos dies de proves

Aquest dimecres els alumnes hauran de fer les proves de llengua estrangera, àmbit científic i llengua aranesa en el cas de l’Aran. Demà dijous examinaran de català, matemàtiques i castellà. En les proves de llengua no estrangera avalua la comprensió lectora i l’expressió escrita. En el primer cas, es valora l’obtenció d’informació, la seva interpretació, i la reflexió i valoració.

Notícies relacionades

Quant a l’escriptura, es puntua la redacció, és a dir, l’adequació, la coherència, la cohesió i la correcció lingüística. L’examen de llengua estrangera inclou dos textos de comprensió oral, dos de comprensió escrita i una redacció.  En matemàtiques avalua la capacitat de comprendre, utilitzar i relacionar números, informacions numèriques, dades estadístiques i els aspectes espacials de la realitat. S’inclouen situacions i problemes relacionats amb la vida quotidiana i amb el coneixement científic i social a través d’operacions bàsiques, símbols, i formes d’expressió i de raonament matemàtic.

Pel que fa a l’examen científic, hi haurà exercicis de qüestions referides a fenòmens naturals i tecnològics, interpretació de dades i ús de la metodologia científica.

Temes:

Catalunya