Denúncia de Facua

Holaluz exposa a la seva web dades dels contractes dels usuaris

Facua assenyala que la comercialitzadora elèctrica no ha contestat a la reclamació que li va remetre fa ja dues setmanes

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Facua-Consumidors en Acció ha advertit que la web de la comercialitzadora elèctrica Holaluz exposa dades delscontractes d’electricitat dels usuaris.

Segons informa l’associació de consumidors, amb només introduir a la web una adreça postal, la pàgina permet conèixer tant la potència contractada com informació relativa a l’energia consumida al domicili, la tensió de la instal·lació i fins i tot el Codi Universal de Punt de Subministrament (CUPS).

Notícies relacionades

Facua assenyala que la comercialitzadora elèctrica no ha contestat a la reclamació que li va remetre fa ja 15 dies, "en què li sol·licitava que modifiqués la web per evitar que tercers poguessin accedir a informació sensible dels consumidors i valer-se’n per cometre delictes".

Així, l’associació s’ha dirigit al’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) per sol·licitar-li que avaluï si les pràctiques d’Holaluz (Clidom Energy SL) vulneren el Reglament General de Protecció de Dades i la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i garantia dels drets digitals.