Durant els pròxims 40 anys

L'economia alemanya necessitarà 266.000 immigrants anuals

Són bàsics per compensar l'envelliment de la població i cobrir les necessitats de mà d'obra, segons un estudi

1
Es llegeix en minuts
Efe

Alemanya necessitarà que 266.000 immigrants arribin anualment al país en els pròxims 40 anys per compensar l’envelliment de la població i cobrir les necessitats de mà d’obra, revela un estudi presentat aquest dimarts per la Fundació Bertelsmann.

Segons l’informe, s’espera que fins al 2060 arribin a Alemanya 114.000 persones d’altres països de la UE i es requerirà a més 152.000 immigrants de tercers països cada any.

Els autors de l’estudi, Johann Fuchs i Alexander Kubis, de l’Institut per a Estudis sobre el Mercat Laboral, i Lutz Schneider, de la Universitat de Coburg, parteixen de la base que la taxa de natalitat a Alemanya augmentarà, el mateix que el nombre de persones que treballaran després dels 60 anys.

No obstant, fins i tot considerant aquests factors, un augment de l’edat de jubilació als 70 anys i de la presència de les dones al mercat laboral, les necessitats de mà d’obra no podran ser cobertes sense immigrants.

"La immigració és una de les claus del’èxit futur. Alemanya necessita treballadors qualificats, també provinents de regions de fora d’Europa", va dir Jörg Dräger, membre de la Fundació Bertelsmann.

No n’hi ha prou amb la immigració europea

La informatització, segons l’estudi, no reduirà les necessitats de mà d’obra sinó al contrari, augmentarà la demanda de treballadors altament qualificats.

A llarg termini es compta amb una reducció de l’escassetat de personal amb formació universitària però s’agreujarà la de treballadors amb formació tècnica intermèdia.

Notícies relacionades

La immigració europea no serà suficient per cobrir les necessitats alemanyes, sobretot si es té en compte que els països veïns també es veuran afectats pel canvi demogràfic.

A més, els estímuls perquè treballadors d’altres països europeus es traslladin a Alemanya disminuiran a mesura que avanci la convergència econòmica dins de la Unió Europea.