Discriminació

Condemnat l'amo d'un bar de Barcelona que va expulsar cinc clients per ser negres

El propietari del local, a Arenys de Mar, haurà d'indemnitzar-los amb 300 euros a cada un

fcosculluela18563142 mazo juez justicia170210162015

fcosculluela18563142 mazo juez justicia170210162015

1
Es llegeix en minuts
Efe

Una jutge d’Arenys de Mar (Maresme, Barcelona) ha condemnat a una inhabilitació de dos anys i mig per treballar en l’àmbit docent, esportiu i de temps lliure l’amo d’un bar que va expulsar del seu establiment cinc clients per ser negres, als quals ara haurà d’indemnitzar amb 300 euros a cada un.

En la sentència, la titular del jutjat penal número 1 d’Arenys conclou que C. E. F. va atemptar contra la dignitat dels cinc clients i li imposa una inhabilitació de dos anys i mig per a l’exercici de professió, ofici, indústria o comerç en l’àmbit docent, esportiu i de temps lliure per cinc delictes contra els drets fonamentals i les llibertats públiques.

Els cinc clients eren el 15 de maig del 2016 a la terrassa del bar propietat de l’acusat, que va cridar a un d’ells i, amb "un manifest menyspreu a la seva raça", segons la jutge, li va dir: "Aquí no vull negres".

Discriminació racial

Aquest client va avisar els seus acompanyants que havien d’abandonar el local, i davant d’això alguns d’ells van demanar explicacions a l’amo del bar, que va insistir que no volia negres al seu bar.

En la sentència, la jutge ressalta la credibilitat de la versió esgrimida pels cinc clients i, al contrari, remarca que resulten "inversemblants" els arguments exculpatoris de l’acusat, que va al·legar que es va tractar d’un malentès idiomàtic perquè ell és argentí i els afectats no parlaven bé el castellà.

Notícies relacionades

La jutge destaca que ha quedat acreditat que l’acusat va fer fora del seu establiment els cinc clients "pel mer fet" de ser negres, ja que va actuar únicament per un motiu de discriminació racial" i va atemptar contra la dignitat de cada un d’ells.

Per aquesta raó, condemna l’acusat a indemnitzar amb 300 euros a cada un dels cinc clients, pels perjudicis causats.