Dos capellans més agreugen l'escàndol de pederàstia i altres notícies que has de saber avui, en un minut

zentauroepp46830548 constant     04 02 2019     sociedad     iglesia del pueblo 190204204900

zentauroepp46830548 constant 04 02 2019 sociedad iglesia del pueblo 190204204900 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) Dos capellans més agreugen la crisi de pederàstia de l’Església de Tarragona. Es tracta de l’actual rector de Constantí, que va ser investigat per abusos i possessió de pornografia infantil i que ha presentat la seva "renúncia temporal", i del sacerdot Josep Maria Font, que va ser apartat per Ensenyament després de la denúncia dels professors de la localitat de Cabra del Camp. Just aquest dimarts el Papa ha reconegut que hi ha abusos sexuals continuats de bisbes i sacerdots contra monges.


2) Trump ha pronunciat aquesta matinada el seu segon discurs de l’estat de la unió. El president dels EUA s’ha enrocat amb el mur de Mèxic i ha condemnat el socialisme. La rèplica demòcrata l’ha fet per primera vegada una dona negra, Stacey Abrams: "Necessitem que Trump digui la veritat", ha dit.


Notícies relacionades

4) Més de mil 'menes’ faran 18 anys durant el 2019 i quedaran fora de l’empara de la llei. A aquestes xifres s’hi ha de sumar els 700 nois que van arribar a la majoria d’edat l’any passat i els centenars que faran el mateix a la resta d’Espanya. Cap tindrà accés a una feina legal i una gran majoria tampoc optarà a ajuts socials. Venen a treballar, però no poden. La seva inserció penja d’un fil i corren el risc d’acabar dormint al carrer.


5) Venjadors jueus contra les tropes de Hitler. 'Hijos y soldados’, del periodista Bruce Henderson, rescata les històries dels Ritchie Boys, un grup d’uns dos mil joves jueus alemanys que, després de fugir de Hitler, van tornar amb les tropes dels EUA per lluitar contra el Tercer Reich.