L'exdirector d'Infància va adjudicar en el seu profit i altres notícies que has de saber avui, en un minut

zentauroepp39092023 ricard calvo170629215239

zentauroepp39092023 ricard calvo170629215239

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) L’exdirector d’Infància va fer adjudicacions a tres fundacions vinculades a ell. Ricard Calvo va ser director de la DGAIA des del gener del 2016 fins a l’agost del 2017, quan va dimitir en plena polèmica per la seva actuació. Abans del seu cessament va participar, de forma directa o donant el vistiplau als informes tècnics, en adjudicacions a les fundacions Fasi, Resilis i Gentis, en les quals havia exercit responsabilitats o càrrecs, segons ha pogut comprovar EL PERIÓDICO. 


2) Nastasia Urbano, de 'top-model’ a Nova York a sensesostre a Barcelona. El 1981, amb 20 anys, va arribar a ocupar la portada de la prestigiosa revista 'Vogue'. Ara, amb 57, dorm al carrer o a casa d’algun amic que li obre les portes. Ella culpa la seva exparella, de qui estava "enamorada", d’arruïnar-lo: "Ell no m’estimava", assegura.


3) Puigdemont colla el PDECat. Els afins a l’expresident volen investir-lo, sobretot per quedar-se amb els drets electorals. És a dir, els diners i l’espai de propaganda electoral als quals dona dret haver-se presentat ja a uns comicis.


Notícies relacionades

4) Podem busca una fórmula "d’unitat" sense cedir davant d’Errejón. El consell ciutadà morat debatrà com aniran a les eleccions autonòmiques. Buscaran no desautoritzar Iglesias ni doblegar-se davant de l’envit del seu excompany.


5) Guaidó  prepara la transició a Veneçuela mentre l’Estat l’investiga. L’Assemblea Nacional comença a nomenar diplomàtics com si el chavisme ja no comptés. Mentrestant, i avalat encara per l’Exèrcit, Maduro anuncia accions legals contra els EUA per les seves sancions contra la petroliera estatal.

280119 guaido 16-9 ep / periodico