Tragèdia a Màlaga

Desolació i abraçades entre els rescatadors del nen Julen

La situació ha sigut d'«alleujament a l'haver-lo trobat perquè era l'objectiu i un cop dur el trobar-lo mort», explica un portaveu

f5a1ad4b-0f9b-4a21-bbbb-236dd8b4b55c

f5a1ad4b-0f9b-4a21-bbbb-236dd8b4b55c

1
Es llegeix en minuts
Efe

La desolació s’ha escampat entre els miners, els bombers i els guàrdies civils, que s’han fos en abraçades, després de participar en el rescat del Julen, el nen de dos anys que va caure en un profund i estret pou el 13 de gener a Totalán (Màlaga) i que ha sigut trobat mort aquesta matinada. [Segueix les últimes notícies del Julen en directe.]

D’“immensa tristesa” ha qualificat el diputat responsable del Consorci Provincial de Bombers de Màlaga, Francisco Delgado, l’ambient viscut aquesta matinada després de ser trobat el menor sense vida.

Una lluita titànica contra la muntanya”, afirmava Francisco Delgado en relació amb els treballs dels rescatadors i testimoni d’aquestes abraçades.

Un “cop dur”

La situació ha sigut d’“alleujament a l’haver-lo trobat perquè era l’objectiu i el cop dur de trobar-lo mort”, afegia el responsable del Consorci Provincial de Bombers de Màlaga.

Entre ells, a la zona també es trobava l’enginyer de Camins i Canals Angel García, coordinador de la gran obra d’enginyeria civil humanitària realitzada en aquests més de 12 dies fins a arribar al Julen.

Notícies relacionades

García ha descrit les escenes emocionants i de tristesa entre els efectius per les il·lusions que hi havien posades respecte a la possibilitat de trobar amb vida el nen. “Ens hem consolat els uns als altres”, recalcava l’enginyer.

Amb els rescatadors han estat també autoritats de les diferents administracions que han tingut a veure amb l’operatiu: Govern Central, Junta d’Andalusia i Diputació Provincial, a més de comandaments de la Guàrdia Civil.