A L'ESTRET DE GIBRALTAR

La Guàrdia Civil evita 'in extremis' que un barco envesteixi una pastera

A la petita llanxa de plàstic hi anaven 11 immigrants, que van ser rescatats

patera / periodico

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil ha evitat el xoc al’estret de Gibraltar d’un barco portacontenidors de 316 metres d’eslora amb una petita llanxa de plàstic de joguina en què viatjaven onze immigrants, ha informat aquest dijous l’institut armat.

Gràcies a l’alerta d’un helicòpter del Servei Aeri de la Guàrdia Civil, el barco va poder ‘in extremis’ realitzar un gir a babord i evitar la col·lisió amb la petita embarcació i una tragèdia a l’estret de Gibraltar.

Els fets van passar el dia 21 quan un helicòpter del Servei Aeri de la Guàrdia Civil que estava de servei en el marc de l’operació Indalo de l’agència europea Frontex, va detectar una embarcació inflable amb 11 immigrants subsaharians a bord a 11 milles al sud de la punta Camarinal, a l’estret de Gibraltar.

Pastera semienfonsada

L’helicòpter va realitzar una maniobra d’aproximació a la pastera per comprovar-ne l’estat i va observar que estava semienfonsada. Els immigrants buidaven aigua de l’interior de la barca mentre feien gestos amb els braços demanant auxili.

Els agents de l’helicòpter van donar ràpidament avís a la central operativa de la Guàrdia Civil, que va enviar a la zona una embarcació del Servei Marítim de la Guàrdia Civil i va advertir al seu torn Salvament Marítim. Mentre l’helicòpter volava al voltant de l’embarcació, va observar que s’aproximava pel sud-oest i en rumb de col·lisió un gran barco portacontenidors, de 316 metres d’eslora i 45,6 metres de mànega.

La tripulació de l’helicòpter va provar sense èxit de posar-se en contacte amb el barco a través dels canals de comunicació. Com que no ho va aconseguir, i davant del risc de col·lisió, l’helicòpter es va dirigir als voltants del pont de comandament del portacontenidors per alertar la tripulació de la situació.

Gir a babord

Notícies relacionades

L’helicòpter va realitzar diverses passades per la proa del barco fent senyals amb els llums de l’helicòpter perquè modifiqués el rumb i evitar així que envestís la petita pastera. Gràcies a aquesta alerta, el barco va fer un gir a babord i va poder evitar envestir la petita embarcació, que no obstant es va veure sacsejada per l’onatge provocat pel canvi de rumb.

Els immigrants després van ser rescatats per una embarcació del Servei Marítim de la Guàrdia Civil avalada per una altra de Salvament Marítim i van ser traslladats al port d’Algesires.