BRIGADA DE SALVAMENT MINER

Aquests són els vuit miners que rescataran el Julen

L'any passat una part de l'equip va entrar a la cova La Torca de la Vizcaya a la recerca d'un espeleòleg accidentat

mineros / periodico

2
Es llegeix en minuts
Alba Jaumandreu

Els vuit miners de la Brigada de  Salvament Miner que tenen previst entrar aquest dijous al túnel per rescatar elJulen  esperen des de primera hora del matí per començar a cavar fins a l’infant.

No és la primera vegada que aquests vuit miners s’embarquen en una missió de rescat tan complexa com aquesta. Fa aproximadament un any i mig, una part de l’equip de rescat del Julen va entrar a la cova La Torca de la Vizcaya a la recerca d’un espeleòleg accidentat.  

Sergio Tuñón 

Al capdavant de la brigada, des del 2012, hi ha Sergio Tuñón, unenginyer de Mines que ha encapçalat diferents rescats de risc. Coneix de primera mà els riscos d’aquesta operació, i tot i que sigui l’enginyer en cap té clar que les decisions han de ser consensuades entre els vuit miners.

Antonio Ortega

Un altre punt clau en la direcció del rescat és Antonio Ortega. Ell és enginyer tècnic, i les mines les porta a l’ADN, el seu pare va ser un actuari en la Direcció General de Mines. Tot i que és l’últim a incorporar-se al grup de miners, la seva feina no és menys important, igual que les seves aportacions tècniques.

Lázaro Alves Gutiérrez

Qui també porta les mines al cos és Lázaro Alves Gutiérrez, un especialista portuguès que viu a Espanya.  A diferència del seu company, porta les mines al cor. El seu pare va ser un dels morts a l’accident de Nicolasa fa 24 anys. La seva decisió per entrar al cos de salvament miner és més que personal.

Maudilio Suárez

Maudilio Suárez, de Llaviana, és un especialista miner que es va incorporar al grup de salvament fa aproximadament una dècada. Durant tots aquests anys ha participat en diferents rescats de risc.

José Antonio Huerta

També de Llaviana ésl’especialista José Antonio Huerta, una de les incorporacions més recents a la brigada de salvament. Pare de dos fills, està disposat a treure amb vida el petit Julen.

Adrián Villaroel

Adrián Villaroel, també té un factor sentimental en la participació en la salvació del Julen. És, igual que el seu company, pare. És un delsespecialistes  més joves del grup i s’hi ha incorporat aquesta última dècada.

Jesús Fernández Prado

Un delsmés veterans, i, per tant, amb molta experiència i coneixement en salvament miner, és Jesús Fernández Prado, especialista miner. Té més de deu anys d’experiència i la seva aportació pot ser crucial durant el rescat.

Rubén García Ares

D’un poble veí dels seus companys de Llaviana és Rubén García Ares, resident a Aller, amb la seva dona i la seva filla. És molt jove i és la incorporació més recent al grupd’especialistes miners.  

Condicions extremes 

Notícies relacionades

Els vuit miners estan preparats per a les dures condicions dures condicionsen què hauran de treballar per rescatar el petit Julen. En grups de dos, de genolls o ajaguts i en torns de 40 minuts.

Excavaran a 60 metres sota terra,  amb un equip de respiració artificial que té un pes de 14 quilograms, aproximadament. La seva principal missió és cavar un túnel de 4 metres per arribar a l’infant, de manera manual, amb martells o pistoles pneumàtiques.

Temes:

Cas Julen