El pou vertical per arribar fins al Julen ha d'eixamplar-se perquè hi entri el tub

El nou contratemps alenteix els treballs per al rescat del nen a Totalán (Màlaga)

e7kmfe6jwknzqpxhq4vdb11100 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’equip que treballa a Totalán (Màlaga) per rescatar el Julen, el nen de 2 anys que va caure a un pou el passat 13 de gener, ha decidit eixamplar el túnel vertical obert davant de les dificultats perquè els tubs de l’encamisat passin dels 40 metres de profunditat. [Segueix el rescat del nen Julen en directe.]

Els tubs no sobrepassen aquesta cota dins del túnel de 60 metres i, davant delrisc que puguin quedar embussats, s’ha decidit treure’ls per preservar-los en perfecte estat, han informat fonts de la Subdelegació del Govern a Màlaga.

S’han estudiat diverses opcions i s’ha optat per la que es considera més segura, que consisteix a omplir el túnel amb terra fina i tornar a perforar-lo amb un engruiximent una mica més gran, segons les esmentades fonts, que han afegit que no és possible donar una estimació de temps i que aquesta maniobra ja ha començat.

Els miners, a l’espera

Aquest nou contratemps provocarà un retard en les previsions, ja que la Brigada de Salvament Miner d’Astúries havia de començar aquest migdia a excavar una galeria horitzontal de quatre metres que connectés el túnel amb el pou.

Notícies relacionades

Ahir a la nit es va acabar de construir el túnel vertical de 60 metres que des de primera hora del matí s’havia d’assegurar amb un encamisat perquè els miners poguessin baixar amb seguretat en una gàbia construïda per a la tasca.

La brigada minera, que requereix unes 24 hores per practicar la galeria, ha anat aquest matí al post de comandament de l’operatiu de rescat del Julen i espera el moment d’actuar.