POLÍTIC ASSETJAT

Rivera: "Soc dels pocs que utilitzen el taxi però perdo les ganes de fer-ho»

El líder de Ciutadans respon a l'escarni que va patir a l'estació d'Atocha

pvrgpo7ipu3w6r7a5chn511100 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha lamentat aquest dimarts l’atac que va patir ahir a la nit per un grup de taxistes en vaga i ha destacat que deu ser "dels pocs polítics" que utilitza aquest servei de transport. "Però perdo les ganes de fer-ho", ha sentenciat.

 [Seguiu aquí en directe les notícies sobre el conflicte del taxi i els VTC]

Un grup de taxistes congregats a Atocha va increpar i va insultar el líder de Ciutadans, després de la seva arribada a l’estació i el va perseguir durant el recorregut fins a la sortida al crit de "¡Fora, fora!" i "¡Ets un traïdor!".

En una entrevista amb la COPE, Rivera ha censurat el comportament dels taxistes en la seva protesta, ja que alguns han tingut comportaments violentsi va advertir el sector que "cada vegada que hi ha una vaga salvatge" com l’actual "menys gent utilitza el taxi i més gent es dona d’alta en altres plataformes".

Ha reconegut que ell també té aquesta "temptació" i ha argumentat que en ple segle XXI "no es poden prohibir activitats econòmiques, sinó que s’han de regular". Ha afirmat que la normativa hauria d’implantar-se en l’àmbit nacional i no cedint a les comunitats autònomes les competències perquè això pot desembocar en un escenari de "llei de la selva, on cadascú fa el que li dona la gana".

Notícies relacionades

Rivera ha dit que sí que coincideix amb els taxistes en què aquest afer s’hauria d’haver resolt abans en l’àmbit nacional iha considerat un error que el ministre de Foment, José Luis Ábalos, hagi transferit la competència sobre aquests transports a les comunitats perquè cada una reguli al seu parer, ja que les autonomies podrien fer el mateix amb els ajuntaments i llavors acabarien decidint Manuela Carmena a Madrid i Ada Colau a Barcelona, cosa que seria una "bogeria".

El líder de Ciutadans ha afirmat que els taxistes han d’adaptar-se a la realitat dels temps perquè "la modernitat és evolucionar, no, revolucionar", i com a exemple ha posat el que en l’última dècada i mitja ha passat en altres sectors, com el de les cabines telefòniques davant els telèfons mòbils, el de la música ‘online’ davant els discos, i el dels carters davant els ‘e-mails’. "Estem en temps canviants", ha afegit.

Temes:

Albert Rivera