Epidèmia de grip a Catalunya i altres notícies que has de saber avui, en un minut

Cartells de prevenció de la campanya de la grip al CAP de Marina, divendres.

Cartells de prevenció de la campanya de la grip al CAP de Marina, divendres. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) La grip ja és epidèmica a Catalunya i satura les urgències. La malaltia infecciosa supera la barrera dels 110,7 casos per cada 100.000 habitants i arriba als 119,59 casos, segons ha informat el Departament de Salut en un comunicat.L’epidèmia de grip és general pràcticament a tot Espanya. A Catalunya, el 72,7 % de les persones ingressades greus als hospitals pel virus de la grip no estaven vacunades.


2) El Govern de la Generalitat dirimeix avui el litigi entre el taxi i Uber. Els taxistes sabran si s’obliga els usuaris a sol·licitar els VTC amb unes hores d’antelació.


3) Iglesias i Errejón trenquen en vigílies electorals. Errejón anuncia que vol formar un tàndem amb l’alcaldessa madrilenya a la plataforma Más Madrid, allunyant-se del partit que ell mateix va ajudar a fundar. Iglesias li assenyala la porta de sortida d’un partit del qual prefereix que marxi sense haver d’arribar a fer-lo fora oficialment, i l’adverteix que Podem presentarà un candidat alternatiu per presidir la Comunitat.

20190117 421775 errejoncarmenae 1 3 / periodico


Notícies relacionades

4) El Barça passa a vuitens de Copa amb dos gols de Dembélé i un de Messi. En un partit estrany, marcat per la polèmica sobrel’alineació de Chumi en el partit d’anada, el Barça es va desfer del Llevant amb més facilitat de l’esperada (3-0) per superar una nova eliminatòria de la Copa del Rei (ja en porta 22 de consecutives) i plantar-se als quarts de final.


5) Oriol Pujol entra a la presó de Brians 2. L’exdiputat del Parlament català, segon fill de l’expresident Jordi Pujol, va ser condemnat a dos anys i mig de presó pel cobrament de comissions il·legals per afavorir empresaris amics i l’intent d’arreglar adjudicacions d’ITV.

8a382eae-6a40-4b96-9ee2-c046f27b3352-hd-web / periodico