OPERACIÓ DE L'AUDIÈNCIA NACIONAL

Presó incondicional per a tres dels gihadistes detinguts a Barcelona

El jutge els imputa integració en organització terrorista, enaltiment i autoadoctrinament

Dos arrestats més queden en llibertat amb compareixences setmanals i prohibició de sortir del país

2amgyrf26qmc3ivk5hjyq11100-1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel Garcia Castellon ha decretat aquest dijous presó incondicional per a tres dels cinc presumptes gihadistes detinguts a Barcelona. El magistrat els atribueix els delictes d’integració en organització terrorista, enaltiment del terrorisme i autoadoctrinament. A més, en el cas d’un d’ells també li imputa tràfic de drogues, furt i robatori amb força, van informar fonts jurídiques.

Els altres dos detinguts que també van ser conduïts a l’Audiència Nacional van quedar en llibertat tot i que el titular del Jutjat Central d’Instrucció número 6 els ha retirat el passaport, prohibit abandonar el país i compareixences setmanals. A més, com és habitual, els ha imposat l’obligació de designar un domicili.

Notícies relacionades

Els cinc presumptes gihadistes van ser detinguts dimarts passat en una operació sorpresa dels Mossos d’Esquadra que va començar a les cinc de la matinada per ordre de l’Audiència Nacional. L’operatiu, batejat amb el nom d’'operació Alexandria', es va desplegar al districte de Ciutat Vella a Barcelona i a Igualada, i perseguia un grup de petits lladregots que s’havien radicalitzat a través de les xarxes socials i que pretenien realitzar un atemptat. Malgrat això, els investigadors asseguraven que no tenien gaire infraestructura per aconseguir el seu objectiu.

Els 17 detinguts dimarts, dels quals només cinc han arribat a ser posats a disposició de l’Audiència Nacional, havien comès 369 delictes, sobretot furts, robatoris i venda al detall de droga.

Temes:

Terrorisme