accident de tren

L'accident ferroviari de Torrijos va ser un sabotatge, segons el comitè d'empresa d'Adif

L'incident va ocórrer perquè un tros de carril havia sigut col·locat en l'encreuament del canvi del tren

zentauroepp41120475 171129112019

zentauroepp41120475 171129112019

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El descarrilament del tren que aquest dilluns cobria la línia Madrid-Safra a 500 metres de l’estació de Torrijos (Toledo) va ser degut a un sabotatge, ha confirmat aquest dimarts el president del comitè d’empresa d’Adif a la província de Toledo, Enrique Clavero.

L’accident va passar cap a les 19.40 hores d’aquest dilluns, a l’altura del quilòmetre 84 de la via fèrria, i no va provocar ferits.

Clavero ha afirmat que pot confirmar que es tracta d’un "sabotatge", i ha explicat que un tros de carril, un cupó, d’un metre de longitud, va ser col·locat en l’encreuament del canvi del tren, cosa que va provocar que la màquina fos desplaçada i la roda sortís del carril.

Notícies relacionades

"Hauria pogut ser una tragèdia bastant important, encara bo que el tren no va arribar a bolcar", ha dit Clavero, ja que a la zona hi havia un pas a nivell, amb vehicles que estaven esperant per creuar i a prop hi havia, a més, vivendes, ha precisat.

Malgrat que la via ha quedat reparada a les 6 hores d’aquest dimarts, el primer tren des de Talavera de la Reina (Toledo) cap a Madrid, que surt a les 6.50 hores, s’ha suspès i els viatgers han sigut traslladats amb autobús a la capital.