AUTOBÚS BOLCAT

Tres espanyols ferits, un d'ells greu, en un accident de trànsit a Cuba

Un matrimoni i el seu fill de tres anys es troben entre les víctimes del sinistre, en el qual han mort set persones

undefined46503364 hab301  la habana  cuba   11 01 2019   fotograf a cedida por190111192419

undefined46503364 hab301 la habana cuba 11 01 2019 fotograf a cedida por190111192419 / Lilibeth Alfonso

1
Es llegeix en minuts
Efe

Una espanyola de 46 anys es troba en estat greu després d’un accident d’autocar a la província cubana de Guantánamo, en el qual també van resultar ferits el seu fill de tres anys i el seu marit de 50, i en el qual van morir set passatgers.

Els ciutadans espanyols Felicita H. M. i Luis Manuel C. E. viatjaven amb el menor Flavio Luis C. a l’autocar turístic que ha bolcat aquest dijous, segons la llista de morts i ferits publicat per l’emissora local Radio Guantánamo.

En el sinistre han mort dues argentines de 35 anys, un francès de 67, una alemanya de 59 i tres cubans: dos homes i una dona. La llista de ferits també inclou nou cubans, tres argentins, dos mexicans i dotze ciutadans del Regne Unit, el Canadà, els EUA, Holanda, França i Alemanya.

Tots ells han sigut ingressats a l’hospital Agostinho Neto de Guantánamo, a uns 1.000 quilòmetres de l’Havana.

Bolcat

L’accident es va produir quan l’autobús de la companyia estatal Viazul, que usualment transporta turistes, va bolcar cap al costat esquerre en el moment en què el conductor intentava avançar un altre vehicle.

La via estava "molla i relliscava", segons testimonis de passatgers que viatjaven en aquest autocar cap a l’Havana procedent de Baracoa amb 40 persones a bord.

El de dijous va ser el segon accident massiu reportat a la regió oriental de Cuba aquesta setmana, després que el dia 8 un xoc entre un autobús i un tren de passatgers deixés dotze ferits.

Cinquena causa de mort a Cuba

Els accidents de trànsit són la cinquena causa de mort a Cuba, on l’any passat se’n va registrar un cada 47 minuts, per a una mitjana d’un mort cada 12 hores.

El 2018 el nombre d’accidents massius es va disparar de manera alarmant al país, que acumula més de 4.400 morts per aquesta causa des del 2012, segons dades oficials.

Notícies relacionades

L’informe més recent recull que entre el gener i l’octubre del 2018 s’havien registrat més de 8.000 accidents de trànsit a l’illa.

La majoria s’atribueixen a la falta d’atenció del conductor, l’incompliment del dret de via o l’excés de velocitat, però també hi influeixen el mal estat de les carreteres i l’envellit parc automotor del país caribeny, on transiten automòbils amb més de 50 anys d’antiguitat.