Pobresa energètica

Entitats socials demanen a les companyies que no tallin la llum als pobres

Recorden que la llei obliga les subministradores a avisar els serveis socials abans d'anul·lar el servei

Fanalets. Manifestants reivindiquen mesures contra la pobresa energètica

Fanalets. Manifestants reivindiquen mesures contra la pobresa energètica / EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Taula del Tercer Sector ha instat aquest dijous les empreses subministradores que no tallin subministraments a persones en situació de vulnerabilitat i ha reivindicat que "no es pot permetre que cap persona passi fred, mentre els beneficis milionaris d’aquestes companyies no paren de créixer".

En un comunicat, les entitats socials han reclamat a les empreses "que compleixin amb la llei 24/2015", que, segons el seu parer, "és molt clara i protegeix les persones vulnerables dels talls de subministrament per raó d’impagament".

Davant de l’onada de fred que hi ha aquests dies a Catalunya, la Taula ha reclamat a les empreses que compleixin amb l’esmentada llei "per evitar la pobresa energètica", una situació que, calculen, afecta més de 400.000 catalans.

Notícies relacionades

Les entitats han recordat que l’article 6 de la Llei 24/2015 "obliga les companyies a avisar els serveis socials abans de tallar el servei".

"No es pot permetre que cap persona passi fred perquè no pot pagar les factures, és inacceptable", ha assenyalat la presidenta de la Taula, Francina Alsina, que ha recordat que en els últims deu anys les despeses energètiques han pujat més d’un 40%